Domžalčani so po Dejanu Trajkovskemu včeraj predstavili še drugega novinca. Tudi ta se v vrste vodilnega moštva Prve lige Telekom Slovenije seli iz Maribora, Matic Črnic se je z vodstvom domžalskega prvoligaša dogovoril za triinpolletno sodelovanje.


Prihod štajerskega dvojca tako pomeni, da so Domžalčani že sedaj ostali brez Erika Janže, Trajkovski in Črnic bosta v novi klubski sredini skušala nadgraditi svoji karieri, tega se zaveda tudi 22-letni krilni vezist, ki je v vijoličastem dresu odigral 69 ligaških tekem. “Maribor je v Sloveniji največji klub in marsikdo bo rekel, da je prestop v Domžale korak nazaj. S tem se ne strinjam, saj je v mojem primeru ravno nasprotno. Gledati moram na svojo kariero, zato je to zame korak naprej. Želim si le znova uživati v nogometu,” je ob sklenitvi dogovora za klubsko spletno stran novega kluba dejal novi lastnik rumeno-modre enajstice, ki jo je pred prestopom na Poljsko nosil Saša Aleksander Živec, ki je v Domžalah pustil dober vtis. Črnic je v minuli sezoni v dresu Maribora počasi že prevzemal precejšnje breme, redno igral tudi v evropskih tekmovanjih, letos pa je bil iz disciplinskih razlogov premeščen v B ekipo, za katero je v. 3. SNL sever na enajstih tekmah dosegel sedem zadetkov. Črnic se ob vrnitvi med prvoligaše veseli nove priložnosti: “Pol leta sem čakal na novo priložnost in vesel sem, da se vračam na najvišjo raven slovenskega nogometa. Zgodba z Mariborom se ni razpletla najbolje, ampak to je sedaj na srečo že za menoj. Gledam le v prihodnost in Domžale so mi ponudile najboljše pogoje. Klub je odlično organiziran, ekipa je zelo dobra in prepričan sem, da bomo skupaj zelo uspešni.”

Po polletnem prvoligaškem “premoru” bo skušal spomladi dokazati, da so se mu morda pri Mariboru prehitro odrekli, a tudi bivši mladi reprezentant poudarja, da bodo v ospredju ekipni cilji: “Na prvem mestu je vedno ekipa in osnovni cilj je, da zmaguje in napreduje. Če bodo rezultati moštva dobri, bodo tudi moji osebni cilji doseženi. Veseli me, da je konkurenca v ekipi močna, saj je to prvi pogoj, da igralec napreduje.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …