Aljaž Struna, Nejc Skubic, Miha Zajc, Blaž Vrhovec, Enej Jelenič in Matic Črnic so v minulih dneh prvič okusili igranje v dresu članske izbrane vrste. Medtem ko je peterica debitirala že na tekmi v Kopru, proti Makedoniji, je moral Črnic na krstne minute počakati do ponedeljkovega gostovanja v Belfastu.


“Prvi reprezentančna izkušnja je bil zelo dobra. Igralci so me odlično sprejeli in zelo sem zadovoljen, da sem imel priložnost tvoriti ekipo z njimi. To je velik korak naprej v moji karieri in nova odskočna deska. Prav poseben občutek je na igrišče stopiti v reprezentančnem dresu. Začetno vznemirjenje se je po nekaj trenutkih umirilo, misli so se zbrale in igra je stekla kot na vsaki drugi tekmi,” je Mariborčan po vrnitvi v domovino priznal za spletno stran domžalskega kluba. Črnic je v 75. minuti na zelenici Windsor parka zamenjal Romana Bezjaka, o prenovljeni reprezentanci pa pravi: “Nova slovenska reprezentanca je zelo kakovostna. Potrebujemo nekaj časa za uigravanje, saj smo se šele prvič zbrali v takšni zasedbi. Z vsakim treningom in tekmo bo zagotovo bolje.”

Podobno kot Blaž Vrhovec, je tudi Črnic po vrnitvi v domžalske vrnitev misli že preklopil na klubske obveznosti. Domžalčane v soboto zvečer čaka obračun s Krškim: “Reprezentančna zgodba je za menoj in z glavo sem že popolnoma osredotočen na tekmo s Krškim. Priprave na naslednjega nasprotnika so v polnem teku in vse je podrejeno temu, da vse tri točke ostanejo doma. Povsem jasno je, da nas čaka izjemno težka tekma. Krško se je pozimi dobro okrepilo, tudi z igralci, ki so prišli na posodo iz Maribora, tako da nam ne bo lahko. Zadnji dve tekmi sta nam dvignili samozavest in prepričan sem, da bomo nadaljevali zmagovalni niz.”

“Lestvica ni pomembna in ne kaže realnega stanja. Čeprav je Krško zadnje, ima zelo kakovostno ekipo. Če pristop ne bo pravi, nam lahko naredijo veliko škode. V nasprotnem primeru si lahko obetamo novih treh točk,” še dodaja ob Manceju najboljši strelec Domžalčanov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…