Domžalčani odštevajo zadnje dneve do nadaljevanja državnega prvenstva. Četo trenerja Luke Elsnerja, ki se je na pomladanske tekmovalne obveznosti pripravljala tudi v Turčiji, uvodna preizkušnja čaka v nedeljo, ko bodo rumeni gostovali na novomeškem Portovalu. Uvodnega obračuna se veseli tudi Matic Črnic.


“Zadovoljni smo s prikazanim proti Žilini, ki je bila izjemno zahtevna nasprotnica. Letos je bila blizu uvrstitve v skupinski del evropske lige in bili smo ji popolnoma enakovreden tekmec. Tekalno smo zelo dobro pripravljeni. Proti Rudarju nisem igral, vendar je zelo pomembno, da smo proti neposrednemu tekmecu iz naše lige priprave zaključili z zmago. Vse to kaže, da je za nami zelo dobro pripravljalno obdobje, ki pa ga bo potrebno potrditi v prvenstvu,” je v pogovoru za klubsko spletno stran priznal Črnic, ki je jeseni v dolenjski prestolnici prikazal eno najboljših predstav letošnje sezone. Mariborčan je v novomeško mrežo pospravil dva zadetka, z zanimanjem pa pričakuje tudi nedeljo gostovanje in ob tem dodaja, da lahko Domžalčani dvoboj za prvaka spremenijo v troboj: “Na tekmo imam zelo lepe spomine. Dosegli smo visoko zmago, sam pa sem se dvakrat vpisal med strelce. Tudi tokrat šteje le zmaga, saj želimo držati stik z vodilnima in ju ogrožati iz ozadja. Prepričan sem, da lahko dvoboj za naslov prvaka spremenimo v troboj. Pri vseh klubih pri vrhu je bilo veliko sprememb in prav zanimivo bo videti, kdo se bo najbolje znašel v novi sestavi.”

Trdna obramba bo kljub odhodoma Nejca Skubica in Nejca Vidmarja tudi spomladi zaščitni znak domžalske igre, Črnic pa dodaja, da se bo slej ali prej odprlo tudi v fazi napada: “Ohranili smo odlično organiziranost v fazi obrambe. Na igrišču se zelo dobro postavljamo, zapiramo prostor in omejujemo poti do svojega gola. V napadu morda nismo tako superiorni, vendar sem prepričan, da bodo tudi goli prišli. Pomembno je, da v obrambi dobro stojimo in ne prejemamo poceni golov, v napadu pa se bo že odprlo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…