Koprčane danes zvečer čaka obračun z Zavrčani, ki so s tretjim mestom ob vodilnih Domžalčanih morda kar najprijetnejše presenečenje dosedanjega poteka sezone. Primorci se tudi po trenerski menjavi, Vanolija je zamenjal nekdanji pomočnik Ščulac, še lovijo, a se zdi, da se tudi forma kanarčkov vzpenja.


Še pred reprezentančnim premorom so se Koprčani v primorskem derbiju veselili zmage in krstnih domačih točk v letošnji sezoni, v minulem krogu, na zahtevnem gostovanju v Celju, pa je četa trenerja Alena Ščulca iztržila točko. Za remi 1:1 je v 53. minuti srečanja zadel krilni napadalec hitrega koraka, Matej Pučko. Mladi Prlek, ki je v začetku oktobra dopolnil 21 let, je v zadnjih krogih nepogrešljivi člen začetne enajsterice Kopra, v dresu katerega je v letošnji sezoni dosegel tri zadetke. Nekdanji član Aluminija se pred tekmo z Zavrčem, ki je z zadetkom Šafarića dobil srečanje v petem krogu, na nasprotnika, ki do uspehov prihaja predvsem z dobro postavljeno obrambo, ne ozira kaj preveč: “Ni pomembno, kako bodo igrali Haložani, temveč kako bomo na igrišču sami izpolnjevali trenerjeve ukaze. Če se bomo držali dogovorov in v srečanje iz prve minute krenili tako kot znamo, se za končni rezultat ne bojim. V Celju sem zadel iz ene izmed številnih akcij, ki jih uigravamo tudi na treningih. Če bomo sestavili še kakšno podobno, bomo zmagovalci mi. Obenem pa je potrebno ohraniti zbranost v obrambi. Zavrč je dobra in še zdaleč ne naivna ekipa, sestavljena tako iz izkušenih kot mladih obetavnih nogometašev.”

Domači strateg ima znova nekaj skrbi s sestavo moštva, saj bo obračun z Zavrčani zagotovo izpustil kaznovani kapetan Ivica Guberac. V moštvo bi se moral po treh tekmah prisilnega počitka vrniti tudi Denis Halilović, a je tako kot pri Mateju Palčiču, njegov nastop še pod vprašajem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…