Mariborčani bi si težko izbrali primernejšega nasprotnika za potrditev novega naslova državnih prvakov. Ob Celjanih so bili prav Domžalčani tisti, ki so vijoličastim v letošnji sezoni povzročili največ preglavic, saj je četa trenerja Anteja Šimundže na treh medsebojnih tekmah osvojila vsega točko. Medtem ko želijo Štajerci naslov potrditi z zmago, imajo tudi v domžalskem taboru svoje načrte, saj želijo Ljudski vrt še drugič letos zapustiti s polnim plenom.


“Maribor lahko že v soboto osvoji naslov prvaka, ampak v Ljudski vrt gremo z namenom, da to slavje prestavimo oziroma vsaj nekoliko pokvarimo. Tekma je za nas izjemno pomembna, zato bomo krenili po vse tri točke. Na tekmo se bomo pripravljali enako kot na vse ostale. Slovenska liga je zelo izenačena in ni ga nasprotnika, ki bi toliko odstopal, da bi že vnaprej vpisali ali odpisali tri točke. Če imaš svoj dan, je vse mogoče. V Mariboru štejejo le točke, vse ostalo je nepomembno. Na njihove račune se ne oziramo. Osredotočeni smo le na svoj cilj,” pred jutrišnjim gostovanjem v Ljudskem vrtu pravi Matej Podlogar, ki je v zadnjih tednih med najbolj vročimi nogometaši Prve lige Telekom Slovenije. Ljubljančan je večji del sezone tekme Domžal spremljal z rezervne klopi in tribune, v zadnjem mesecu pa v izjemno pomembnem trenutku, ko je Domžalčanom malce že tekla voda v grlo, ujel odlično strelsko formo. Nekdanji napadalec velenjskega Rudarja je na zadnjih petih tekmah dosegel pet zadetkov in bil eden ključnih dejavnikov, da so Domžale zadržale mesto, ki vodijo v Evropo: “V svoje sposobnosti sem vselej stoodstotno verjel. Ob tej priložnosti moram pohvaliti celotno ekipo, saj so mi prav vsi igralci stali ob strani in me bodrili. Zaradi tega mi je bilo lažje čakati na priložnost. Doseženi goli niso le moji, ampak so plod dela celotne ekipe. Zanimivo je, da mi je kar za štiri gole podal Nejc Skubic, ampak vseeno gredo zadetki na račun celotne ekipe. Igram v napadu, zato sem jaz tisti, ki potisne žogo v mrežo, ampak to je le pika na i dela celotne ekipe,” je za klubsko spletno stran dejal nogometaš, ki je v letošnji sezoni odigral vsega 380 minut.

Medtem ko Mariborčani lovijo potrditev naslova državnih prvakov, bi si lahko Domžalčani z zmago in s celjsko pomočjo zagotovili najmanj tretje mesto in s tem tudi zagotovitev nastopa v kvalifikacijah Evropske lige. Podlogar je prepričan, da si bodo Domžale evropsko vozovnico priigrale še pred zadnjim krogom, ko gostujejo prav pri Olimpiji: “Prepričan sem, da smo boj za evropska mesta sposobni odločiti pred zadnjim kolom, ko gostujemo pri Olimpiji. Če se slučajno zgodi, da bo tekma na Stožicah odločala, sem prepričan, da jo bomo odločili v našo korist, saj smo boljša ekipa. Trenutno smo z mislimi le pri Mariboru, na koncu sezone pa bomo videli, kje smo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…