Tudi brez Boharja, Kabhe, Pihlerja in Šmeja je status favorita v jutrišnjem dvoboju z Radomljami na strani Maribora. Vijoličasti se želijo po remiju v štajerskem derbiju s Celjem vrniti v zmagovalne tirnice in vsaj obdržati, če ne že povečati prednosti pred pred drugouvrščeno Olimpijo, ki v 26. krog prvenstva vstopa z devetimi točkami zaostanka.


Darko Milanič pred obračunom z zadnjo ekipo lige poudarja, da v domačem moštvu gostov ne bodo podcenjevali: “Ne bomo delali razlike med to ali drugimi tekmami, veliko smo se pogovarjali o vseh zadevah. Zelo redko se zgodi, da lahko takoj stremo nasprotnika. 90 minut nam omogoča dovolj časa, da z visokim tempom in vztrajnostjo pridemo do situacij, ko bomo lahko ogrožali tekmece. Potrebovali pa bomo veliko agresije, potrpežljivosti, vseh dobrih lastnostih, ki so nas odlikovale v prejšnjih tekmah, da uresničimo cilj. Nogometaši Radomelj so odigrali kar nekaj tekem z dobrim začetkom, potem pa s slabšim nadaljevanjem ostali brez točk. Ne bomo jih podcenjevali, ampak skušali odigrati odlično tekmo in upravičiti vlogo favorita.”

Zvezna vrsta bo zaradi trojice odsotnih igralcev doživela precej sprememb, v obrambi pa gre pričakovati standardno zasedbo, član katere je spomladi tudi Matej Palčič. “Nikogar ne smemo podcenjevati. Tudi jesenska tekma z Radomljami v Ljudskem vrtu je bila vse do izključitve izenačena. V tekmo moramo iti borbeno in z mislijo na tri točke,” poudarja Primorec, ki se je v drugem delu prvenstva po dolgi odsotnosti in precejšnjih težavah s poškodbami vrnil na nogometne zelenice. Kako na rošade v začetni enajsterici gleda nekdanji up Kopra? “Pomembno je, da čim bolje krenemo v tekmo. Imamo dober in širok kader, ki vsem vliva zaupanje. Vsak mora delati svoje in vse bo prišlo na svoje mesto. Trener zaupa vsem igralcem, zato skrbi niso potrebne,” miri Palčič.

Mariborčani, ki bodo jutri lovili jubilejno 500. prvoligaško zmago, so sicer dobili vse tri jesenske tekme z Radomljami, ki pa so se vselej dobro upirale favorizirani zasedbi. Adnan Zildžović, radomeljski strateg, je v minulih dneh v svoji zasedbi pogrešal Doriana Babunskega, ki je igral z mlado reprezentanco Makedonije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…