Za Mariborčani so že štirje treningi. Po uvodnem dnevu priprav, so vijolice dvakrat trenirale tudi včeraj, podobno bo tudi v naslednjih dneh. Zbrana sedma sila je v ponedeljek z zanimanjem pogledovala tudi proti dvema januarskima novincema, ki sta bili javnosti predstavljena že decembra. Po koncu uvodnega treninga je pred mikrofone stopil tudi Matej Palčič, ki se je tako kot Amar Rahmanović v Ljudski vrt preselil s koprske Bonifike.


“Na začetku je vzdušje vedno dobro, čeprav morda malce žalostno, ker so se začele priprave, ki pa se jih veselimo. Upamo, da bomo na koncu sezone osvojili prvo mesto in sedaj delamo vse, da bomo to tudi storili,” je uvodoma dejal 22-letni Škofjot, ki je s prihodom še povečal primorsko kolonijo v štajerski prestolnici. Slovenska Istra je v Ljudskem vrtu dobila še četrtega predstavnika, Palčič se je pridružil Mitji Vilerju, Aleksandru Rajčeviću in Daliborju Volašu. Nekdanji up Kopra je jeseni zaradi poškodbe kolena odigral zgolj štiri tekme, a bočni nogometaš je že ob decembrski predstavitvi poudaril, da je povsem pripravljen za vrnitev na igrišča: “Vsak posameznik je dobil svoj program in le-tega se je moral držati, da mu bo sedaj lažje. Mislim, da smo vsi profesionalci in smo se držali začrtanega programa, da sedaj na igrišču ni težav in razlik. Tako lahko vsi skupaj začnemo s pripravami. To je naše delo, vsi gledamo na to, da bomo osvojili prvo mesto, vsak pa pri sebi ve, kaj moramo narediti, da to tudi dosežemo.”

(Foto: Nicky Kristl)
“Ne čutim pritiska, naredil bom to, kar znam in upam, da bo to poplačano.” (Foto: Nicky Kristl)

“Seznanil sem se z vsemi zahtevami in se privadil na tukajšnje pogoje, zdaj se moram še na ekipo. V Mariboru sem bil en teden in treniral z novimi soigralci že pred novim letom, pred zadnjo decembrsko tekmo proti Kopru, tako da sem tedaj spoznal ustroj kluba. Organizacija je fenomenalna, o tej plati ni treba izgubljati besed. Razmišljam lahko le o igrišču in res verjamem, da bo zgodba v vijoličastem prijetna,” je z izbranimi besedami o novem klubu razlagal bivši mladi reprezentant Slovenije, ki je v prvoligaški konkurenci zbral že 95 nastopov. Podobno kot Petar Stojanović, ki se je pred dnevi preselil v zagrebški Dinamo, je tudi Palčič še v bližnji preteklosti igral bližje golu, v Mariboru bo na položaju desnega bočnega branilca nasledil prav Stojanovića. A Primorec pravi, da ne čuti strahu in pritiska: “Ni me strah. Moram se dokazati, kar pa je prisotno v vsakem klubu. Ne čutim pritiska, naredil bom to, kar znam in upam, da bo to poplačano.”

Palčič se je za konec pogovora ozrl tudi v nadaljevanje sezone. Maribor v pomladanski del tekmovanja krenil s tremi točkami zaostanka, a se bo po besedah Palčiča ta hitro spremenil v točkovno prednost in vodstvo: “Zadnjo jesensko tekmo smo morali dobiti in pred nadaljevanjem sezone zaostajamo le še tri točke. Mislim, da bomo že v prvih pomladanskih tekmah izničili zaostanek in prišli na prvo mesto.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…