Domžalčani so v dveh dneh izgubili dva pomembna člena ekipe, ki je jesenski del sezone končala na vodilni poziciji Prve lige Telekom Slovenije. Po prihodu Dejana Trajkovskega in Matica Črnica je postalo jasno, da se Erik Janža že januarja seli v Maribor, medtem ko je bil Joshua Parker danes predstavljen kot novi nogometaš beograjske Crvene zvezde.


“Joshua je bil zelo pomemben član naše ekipe in težko ga bo nadomestiti. V času, ki ga je preživel pri nas je močno napredoval in vrnil svojo kariero na pravo pot. Glede na njegove finančne zahteve, si podaljšanja sodelovanja nismo mogli privoščiti, zato je bila prodaja smiselna. Z dogovorjeno odškodnino smo zadovoljni, saj je ob dejstvu, da smo imeli pogodbo sklenjeno le še do konca sezone, kar zajetna,” je potem, ko je postalo dokončno jasno, da 24-letni Londončan spomladi ne bo več nosil dres Domžal, v pogovoru za klubsko spletno stran priznal športni direktor Matej Oražem. Čeprav je morda v minuli sezoni kazal celo boljše predstava kot pa jeseni, snubcev za usluge nekdanjega nogometaša londonskega QPR-ja ni manjkalo. Domžalski športni direktor je priznal, da sta bili v igri tudi selitev v Kitajsko in Švico, a je Parker raje izbral selitev v Srbijo, od koder prihaja tudi njegov zastopnik: “Zanj smo prejeli tri enakovredne ponudbe. Ob Crveni zvezdi sta se zanj zanimala še kluba iz Kitajske in Švice. O nadaljevanju svoje poti se je igralec odločal sam in izbral je Crveno zvezdo. Z aktualnim srbskim prvakom imamo dobre odnose že dlje časa, še posebej pa od lanske sezone, ko je bil v Beogradu trener Slaviša Stojanović. Ne dolgo nazaj smo korektno izpeljali tudi prestop Nemanje Maksimovića v Domžale.”

Crvena zvezda zaradi finančnih težav ne preživlja rožnatih časov, saj klub po nekaterih ocenah dolguje več kot 50 milijonov evrov. Čeprav se je v medijih omenjalo, da so se Domžalčani z rdeče-belimi dogovorili za delež zneska od nadaljnje prodaje, temu ni tako. Oražem je potrdil naše poročanje izpred dni, da bodo za odhod dobili finančno odškodnino: “Dogovorjeno je, da certifikat, potreben za registracijo igralca, izdamo šele potem, ko Crvena zvezda poravna dogovorjene obveznosti.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…