Matej Mavrič Rožič je zaradi poškodbe hrbta zaključil s kariero profesionalnega nogometaša. Za izkušenega branilca je bil usoden zaključek avgustovskega primorskega derbija z Gorico, ki ga je 35-letni nogometaš zapustil na nosilih.


Nekdanji reprezentant, ki je v dresu z državnim grbom odigral 37 tekem in edini zadetek leta 2005 dosegel na gostovanju v Moldaviji, je v pogovoru za športni časnik Ekipa potrdil, da je bilo zadnje mnenje zdravnikov negativno, zaradi česar je eden najboljših branilcev v Prvi ligi sklenil pot profesionalnega nogometaša: “Res je, dobil sem še zadnje mnenje, zadnjo informacijo o tem, da je zame najboljše prenehati igrati nogomet. Čeprav je bilo vse to mogoče predvidevati, čeprav sem se na to pripravljal, sem še vedno v šoku. Ne, ni preprosto, nekje globoko v sebi sem morda upal na čudež. Zdravniki so mi sicer omenili možnost posega, ki bi lahko odpravil težave. Če bi bil mlajši, bi se zanj gotovo odločil, zdaj se mi tveganje ne izplača. Vsekakor tudi zato, ker v običajnem življenju normalno funkcioniram.”

S koprskim prvoligašem ga pogodba veze še do konca sezone, moštvu pa bo spomladi pomagal kot tehnični vodja, nekdanji član Gorice, Moldeja, Koblenza in Kapfenberga pa že ima načrte tudi za poslovilno tekmo, ki bo obarvana  tudi dobrodelno: “V Piranu bo. Kjer sem začel nogometno pot, jo bom tudi končal. Predvidena je za mesec junij, ko se bodo reprezentanti vrnili s prijateljskih tekem z Urugvajem in Argentino. Verjamem, da bo druženje prijetno, dogodek pa bo vsekakor obarvan tudi dobrodelno. Če je le mogoče, si moramo prizadevati pomagati pomoči potrebnim.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…