V ponedeljek so s pripravami na pomladanski del sezone pričeli tudi v taboru Rudarja. Velenjski strateg Jernej Javornik za računa na nespremenjen kader, saj prva polovica zimskega prestopnega roka ni prinesla niti odhodov niti prihodov, ki bodo po besedah Javornika povezani prav z morebitnimi odhodi.


“Trenutno še ne vemo, kakšni bodo odhodi, vsi prihodi pa bodo odvisni od morebitnih odhodov. Vemo, da bomo trdo delali in naredili bomo vse, da ostanemo v prvi ligi. V tem trenutku deveto mesto na lestvici ni slabo, če bi bili s točko več na šestem mestu, bi bilo to mazanje oči. Zavedamo se, da bo vsaka tekma v pomladanskem delu kvalifikacijska. Potrebno bo vložiti veliko truda, da bomo to sezono pripeljali v mirne vode. Sem optimist,” je za klubsko spletno stran poudaril velenjski strateg, ki bo vse do konca januarja pripravljenost svojih varovancev pilil na domačih igriščih. Na zadnji dan januarja bodo knapi odpotovali v hrvaško Istro, kjer se bodo udarili z Istro, kombinirano zasedbo Rijeke in drugo ekipo Dinama. Že pred se bodo z Rudarjem pomerili domači mladinci, Aluminij, Gorica in Radomlje, po vrnitvi s Hrvaške pa sta potrjeni še tekmi z Dobom in Domžalami.

“Zagotovo nas čaka trdo delo, v naši igri bo potrebno popraviti kar nekaj stvari. Naša velika želja je, da znova odidemo na priprave, da se ekipa po dveh letih znova združi. Prav tako si želim veliko lepega vremena, da bomo lahko maksimalno izkoristili naša igrišča za trening,” je dejal Javornik, ki si v nadaljevanju sezone verjetno več obeta tudi od Mateja Eterovića. Izkušeni Dalmatinec je jeseni zaradi poškodbe odigral enajst tekem in dosegel dva zadetka, zdaj pa že z nestrpnostjo pričakuje nadaljevanje državnega prvenstva, v katerem bodo skušali Velenjčani popraviti slabši jesenski vtis: “Po dolgem premoru smo spet v pogonu, ponovno smo zbrani in pričeli smo nabirati moči za nadaljevanje prvenstva. Pred nami ni nič drugega kot kri, znoj in solze. Zavedamo se, da smo v prvem delu ostali marsikaj dolžni gledalcem in tudi sami sebi, ker vem, da smo lahko na igrišču veliko bolj pogumni. Odločni smo to dokazati na igrišču. Cilj je, da sem čim bolje pripravimo in ostanemo zdravi. Vsaka tekma je pomembna in vsaka točka bo odločilnega pomena. Smo v težkem položaju, potrebno je stopiti skupaj in prevzeti odgovornost na igrišču!”

“Cilj priprav predstavlja stopnjevanje na igri, pripravljenosti posameznikov in ekipe kot celote, dvigu samozavesti ter iskanja forme. Temu primeren je tudi izbor tekem v prvi fazi. Rezultat ne bo v ospredju, pač pa temeljita priprava na prvenstvo,” pa se je na uvodni del priprav ozrl športni direktor Spasoje Bulajić.

Seznam pripravljalnih tekem:
16. januar: RUDAR VELENJE – RUDAR VELENJE U19
20. januar: RUDAR VELENJE – ALUMINIJ
23. januar: nasprotnik še ni potrjen
27. januar: RUDAR VELENJE – GORICA
29. januar: RUDAR VELENJE – KALCER RADOMLJE
31. januar/6. februar: tri tekme v sklopu priprav v hrvaški Istri
10. februar: nasprotnik še ni potrjen
13. februar: RUDAR VELENJE – ROLTEK DOB
17. februar: nasprotnik še ni potrjen
20. februar: RUDAR VELENJE – DOMŽALE

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…