Domžalčanom je na včerajšnji tekmi s praško Slavio dobro kazalo vse do zadnjih minut. Potem ko so z zadetkom Veljka Simića povedli že v drugi minuti nadaljevanja, so si tudi v nadaljevanju srečanja pripravili precej priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene, kar so Čehi kaznovali in v 87. minuti, tudi po sporni odločitvi sodnika, ki igre ni prekinil zaradi prekrška nad Zecem, prišli do izenačenja.


“Za nami je odlična tekma, v kateri smo imeli veliko priložnosti, ki so v večini žal ostale neizkoriščene. Gol smo prejeli po prekršku nad našim igralcem, ampak sodnik ni zapiskal in tekma se je končala neodločeno. Kljub temu smo s predstavo lahko zadovoljni,” je za klubsko spletno stran dejal Mate Eterović, ki je bil kot podajalec soudeležen pri akciji v drugi minuti in zadetku Simića. Izkušeni Dalmatinec, v lanski sezoni tudi najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije, se je domžalski četi pridružil nekoliko kasneje, zato je moral v prvih dneh po sklenitvi dogovora nadoknaditi zamujeno v pripravah, nekdanji član Maribora, Aluminija, Nafte, Mura in Rudarja pa priznava, da se iz dneva v dan čedalje bolje spoznava z ekipo in zahtevami trenerskega štaba: “Potreboval sem nekaj časa, da spoznam in začutim nove soigralce ter trenerjeve zahteve. Prepričan sem, da bodo z nadaljnimi treningi in tekmami moje igre še boljše. Delamo zelo trdo, točno vemo, kaj od nas zahteva trener in po najboljših močeh se trudimo njegove ideje prenesti na igrišče. Na današnji tekmi se je veliko teh stvari že videlo v igri.”

Z videnim je bil zadovoljen tudi trener Luka Elsner, ki pa po sredini poškodbi Dejana Milića tudi tokrat ni bil povsem brez skrbi, saj se je zaradi udarca po nožnih prsti v bolnišnico odpravil tudi Benjamin Morel, a so zdravniški pregledi pokazali, da s Francozom ni nič hujšega. “Zagotovo nismo zadovoljni nad načinom, na katerega je bil dosežen nasprotnikov gol. Po našem mnenju je bil pred tem storjen prekršek nad Zecem, ampak ne glede na to smo proti kakovostni ekipi prikazali veliko dobrega, čeprav smo bili na trenutke tudi v težavah. Predvsem v zadnjih dvajsetih minutah prvega polčasa, ko smo malce izgubili nadzor nad tekmo. S preostalim delom srečanja smo opravili zelo dobro. Ob tem velja dodati, da smo še naprej v težkem ritmu treningov, tako da so bili padci osredotočenosti, ki so nasprotniku omogočili, da nam povzroča težave, pričakovani. Kljub temu je celotna slika dobra. Imeli smo priložnosti, da povišamo vodstvo, a nam žal ni uspelo,” je sklenil 32-letni strateg vodilne ekipe državnega prvenstva.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…