V taboru velenjskega Rudarja so lahko zadovoljni z opravljenim delom v sklopu priprav na nadaljevanje sezone. Četa trenerja Jerneja Javornika je v enajstih tekmah vknjižila osem zmag, večino sicer proti drugoligašem, ugnala pa je tudi Gorico, ob tem pa dosegla kar 39 zadetkov. Strelsko formo je našel tudi Mate Eterović, ki je bil z devetimi doseženimi zadetki najučinkovitejši strelec prvoligaških priprav.


Tudi izkušeni Dalmatinec priznava, da so v velenjski zasedbi zadovoljni s prikazanim na igrišču, knapi so priprave izkoristili tudi za še močnejše poenotenje moštva, kar je eden od pogojev za uspešno nadaljevanje sezone. “Lahko povem, da so bile priprave uspešne. Veliko smo delali na tem, da se združimo in postanemo enotni kot ekipa, saj se zavedamo, da bo to zagotovo prineslo rezultat. Res je, da ima klub finančne težave, vendar se to do sedaj ni odražalo na igrišču. Upam, da bomo pravi že v prvem pomladanskem krogu in vse tri točke ohranili doma,” je za SNPortal uvodoma dejal Eterović in v nadaljevanju razkril še pričakovanja pred nadaljevanjem sezone: “Vemo, kakšna so pričakovanja. Cilj je obstati v ligi, upam, da bo to prineslo stabilizacijo kluba. Naš del naloge je, svoje opravimo na igrišču, pokažemo čim boljše predstave in osvojimo čim več točk.”

V velenjskem prvoligašu v minulih tednih niso skrivali, da imajo finančne težave, vendar se to ni kaj prida poznalo na predstavah v pripravljalnem obdobju. Eterović poudarja, da nogometašem v boju za obstanek v prvoligaški druščini ne manjka motiva. “Imeli smo nekoliko lažje nasprotnike, ampak tudi proti Gorici smo odigrali odlično tekmo in zmagali z 1:0. To je velik plus in pokazatelj, kako moramo igrati tudi v prihodnje. Zavedamo se, da je situacija težavna, vendar želi vsak od nas napredovati in storiti korak naprej. Če bomo le jokali, da ni denarja, ne bo kruha. Osredotočeni moramo biti na svoje delo na igrišču, za finančno področje pa je pristojno vodstvo kluba.”

(Foto: Jure Banfi)
“Če bomo le jokali, da ni denarja, ne bo kruha.” (Foto: Jure Banfi)

Kot že zapisano, je bil Eterović z devetimi zadetki najučinkovitejši nogometaš priprav. Najboljši strelec sezone 2013/14 je nakazal, da je namestil merilne naprave, nazadnje se je izkazal z natančno izvedenim prostim strelom na velenjski generalki proti Domžalam. Kljub učinkovitim igram v pripravah pa Eterović dodaja, da so v nadaljevanju pomembni zgolj ekipni cilji: “Res je, da sem imel jeseni precej preglavic s težko poškodbo. Ampak sam vedno pravim, da gre tudi meni dobro takrat, ko gre dobro tudi ekipi. Odvisen od moštva, ekipa pa od mene. Najsrečnejši bi bil, da obstanemo v ligi, ni pa pomembno, če bom dosegel zadetek, dva ali več… Šteje le, da uresničimo ekipne cilje. Klub je pred vsakim posameznikom in nima smisla, da bi v tako zahtevni situaciji v ospredje potiskali osebne cilje.”

Eden pomembnejših obračunov v luči borbe za obstanek med prvoligaši Velenjčane čaka že v soboto, ko v goste prihaja motivirano Krško. Nekdanji napadalec Maribora, Nafte, Mure in Domžal napoveduje zahtevno srečanje, a želi s soigralci vse tri točke zadržati doma: “Pričakujem zahtevnega nasprotnika, ki bo želel v Velenju ukrasti vsaj točko. Gre za nasprotnika, ki prav tako hoče ostati v ligi. V soboto točke štejejo dvojno in storili bomo vse, da dobimo obračun.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…