Nogometaši Maribora so v sklopu priprav na nadaljevanje sezone doživeli še drugi poraz. Po danskem Esbjergu je bila boljša še kazahstanska Astana, poletna krvnica v kvalifikacijah lige prvakov. Kazahstanci so oba zadetka dosegli že v prvem polčasu, ko sta vraarja Matka Obradovića matirala Mužikov in Despotović.


Čeprav so Mariborčani dobro krenili v obračun ter v uvodnih osmih minutah zapretili s poskusoma Derviševića in Mendyja, po katerih pa je dobro posredoval vratar Erić, so Kazahstanci hitro povedli. Štajerci so v fazi napada izgubili posest, kar so Kazahstanci hitro kaznovali s prodorom hitrega Twumasija, ki je podal pred gol, tam pa je mariborska obramba pozabila na Mužikova, ki je z glavo zadel za vodstvo Astane. Dvanajst minut kasneje se je mariborski zaostanek podvojil, varovanci trenerja Jurčića so znova zapravili žogo na polovici Astane, po predložku pred gol pa je neposrečeno posredoval še Šuler in žoga je končala pri Despotoviću, ki jo je z bližine pospravil za hrbet vratarja Obradovića. Mariborčani so zgolj tri minute zatem zatresli kazahstansko mrežo, a je beloruski sodnik Pančenko po signalizaciji pomočnika Kovalova zadetek razveljavil zaradi domnevnega prepovedanega položaja. Janković je po prodoru zaposlil Vršiča, ta je z lepo potezo izigral vratarja Erića in žogo z zahtevnega položaja poslal v gol – zaman.

Jurčić je pred začetkom drugega polčasa v igro poslal Hodžića in Vokića, mladca pa sta, podobno kot Sallalich in Ahmedi, vnesla nekaj več dinamike v igro vijolic. Kar nekaj težav je kazahstanski obrambi povzročil tudi hitri in nepredvidljivi Janković, a si Maribor kljub boljši predstavi ni uspel pripraviti resnejših priložnosti.

MARIBOR 0:2 ASTANA
Mužikov (12′), Despotović (24′)
Maribor: Obradović, Mertelj, Rajčević, Šuler, Viler, Janković, Dervišević, Vršič, Bohar, Celar, Mendy. Igrali so še: Hodžić, Vokić, Sallalich, Ahmedi. Trener: Kruno Jurčić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…