Nogometaši Maribora so pred sobotno selitvijo v turški Belek odigrali še zadnjo pripravljalno srečanje na domačih tleh. Pred nadaljevanjem državnega prvenstva bo vseh šest načrtovanih preizkušenj odigranih v Turčiji, prva že v torek, ko bo nasproti stalo Sarajevo. V Turčijo pa se bo četa trenerja Krunoslava Jurčića odpravila s popotnico visoke zmage nad avstrijskim drugoligašem Kapfenbergom.


Vijolice v igri resda niso blestele, a so z učinkovito igro prišle do visoke in zanesljive zmage z izidom 4:1. Zadnji zadetek za Maribor je zgolj nekaj minuto po vstopu v igro prispeval Marwan Kabha, ki pa po štirih pripravljalnih tekmah poudarja, da so v trenutni fazi priprav od rezultatov pomembnejši drugi dejavniki. “Zavzeto delamo od prvega dne, prisotna je utrujenost, vendar je vse sestavni del predvidenega načrta. Med pripravami igramo tekme, a se ne oziramo na rezultate. Pomembno je le, da tečemo in igramo dobro. Je pa opazno, da smo že z vsako tekmo na višji ravni igre in upamo, da bomo začetek prvenstva dočakali ustrezno pripravljeni. Dva tedna v Turčiji bosta zelo pomembna, tako da smo povsem osredotočeni na naslednje obveznosti,” je po drugi letošnji zmagi za klubsko spletno stran dejal nezamenljivi člen zvezne enajsterice.

Po štirih pripravljalnih tekmah in pred novo menjavo okolja je svojo oceno podal tudi trener. Krunoslav Jurčić je opozoril na tehnične napake, ki pa so sestavni del tekem v tej fazi priprav: “Odziv ekipe je bil tudi tokrat dober in lahko rečem, da smo imeli z izbiro nasprotnikov srečo. Ob uspešnih potezah se nam je pojavilo tudi več tehničnih napak, kar pa je za ta del priprav nekaj povsem običajnega in me ne skrbi. Če ocenimo vse štiri dosedanje nastope, smo se srečevali z ekipami različnih slogov igranja, različnih stopenj trenutne pripravljenosti. To nam je omogočilo, da smo lahko preverili, kako se odzove ekipa na posamezne okoliščine in s prikazanim sem lahko zadovoljen.”

Matej Palčič, ki se je pred dnevi odpravil v Čatež, še vedno čaka na debi v vijoličastem, na krstni nastop čaka tudi zadnji novinec Rodrigo Defenci. “Nameraval sem ga preizkusiti že proti Kapfenbergu, a ni razlogov za prehitevanje dogodkov. Z igranjem bo začel v Beleku, moramo biti previdni v tem obdobju. Naslednje dneve do odhoda v Turčijo bomo izkoristili za izboljšanje njegove telesne pripravljenosti, potem se bo lahko vključil v ritem tekem,” je o Brazilcu z italijanskim potnim listom dodal Jurčić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…