Nogometaši Maribora se počasi bližajo h koncu prvega tedna priprav v turškem Beleku. Vijolice so na turških tleh odigrale dve pripravljalni tekmi ter vknjižili dve zmagi. Marcos Tavares in soigralci so na kolena spravili bosansko-hercegovske in slovaške državne prvake, proti Trenčinu so v tekmi, ki resda ni ponudila veliko priložnosti, zaklenili svojo vrata.


“Vreme nam ustreza, igrišča so v odličnem stanju, poznamo vsak kotiček hotela, tako da ob prijetnem počutju izpolnjujemo vse obveznosti. Nekoliko so nam življenje zagrenile poškodbe, ki so se nakopičile. To so nevšečnosti, ki so poskrbele, da ni vse idilično, toda nad preostalimi zadevami se ne rabimo pritoževati. Ni dvoma, da bomo izkoristili tukajšnje pogoje v najboljši mogoči meri,” o pogojih, ki vladajo v zdaj že stalni zimski bazi Maribora, razlaga Marko Šuler, ki je v zimskem prestopnem roku ob sebi pozdravil kar dva nova partnerja. Povratniku na igrišča Aleksandru Rajčeviću sta se v ožji obrambi pridružila še Rodrigo Defendi in Denis Šme, ki bo zaradi zloma nosu izpustil nekaj treningov. Šuler o novincih v obrambi vijolic govori z izbranimi besedami: “Odlično sodelujemo, dobro smo se ujeli tudi z obema novima soigralcema. Defendi potrjuje, da je pravi igralec, škoda, da Šme zaradi nesrečne poškodbe nekaj časa ne bo mogel biti z nami. Smo pa na dobri poti. Ničla na zadnji tekmi je dober obet, upam, da nadaljujemo v tej smeri.”

“Za obrambne nogometaše, za vratarje, za nas iz zadnje linije je vsaka takšna zadeva dobrodošla. Je pa bila celotna tekma za to obdobje na dobrem nivoju in se mi zdi, da bo pri analizi kar veliko lepih zadev za trenerja,” je torkovo dvoboj ocenil izkušeni Korošec.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Obradović misli resno, svoje stvari je že spakiral

Kot poroča Ekipa SN, je Matko Obradović svojo pot pri NŠ Mura, skoraj zagotovo že zaključi…