Celjani so Mariborčanom zadali še tretji poraz v letošnji sezoni, vijoličasti so se še drugič opekli prav z grofi, ki so v zadnjem času pravi strup za državne prvake. Po koncu tekme je, nekaj minut po tem, ko je svoje sedmi sili zaupal Zlatko Zahovič, stopil še branilec Marko Šuler, čigar mnenje se je precej razlikovalo od tistega, kar je dejal športni direktor.


“Ni ravno kaj veliko pametnega za strniti, je še prevroče,” je nekaj minut po tekmi uvodoma dejal Marko Šuler. “Bizarna tekma, s precej odločitvami, o katerih bi lahko razglabljali… Tudi sami nismo bili povsem pravi oziroma ni šlo, tudi dva avtogola povesta vse. Enostavno smo imeli takšen dan, ko nam ni šlo. Z žarom in kljub zaostanku smo do konca tekme iskali zadetek, ki bi nas pripeljal nazaj, ampak na žalost se nam ni izšlo,” je nadaljeval Korošec v dresu vijoličastih, ki je priznal, da začetek tekme ni bil najboljši: “Začetek ni bil pravi, prejeli smo prepoceni zadetek. Mislim, da so vsi fantje, ki so bili na igrišču, dali maksimum. Videli ste, da smo se borili do konca, a ni šlo, tudi tak dan pride v nogometu. Raje vidim, da se nam to zgodi na eni tekmi, kot da se ponavlja na večih.”

Športni direktor Zlatko Zahović je po tekmi dejal, da moštvo mentalno ni povsem pri domačih obveznosti, kar je pripeljalo do tretjega poraza v letošnji sezoni. Izkušeni branilec se s svojim nadrejenim ni strinjal in obenem potrdil, da so preskoki iz mednarodnih na domače obveznosti zahtevna naloga tudi za največje klube: “To je normalno, pogovarjam se z igralci, ki igrajo v tujih prvenstvih. Ne samo Maribor, tudi igralci iz španske lige imajo s tem probleme, čeprav je pri njih razlika med ligo prvakov in prvenstvom veliko manjša. Pri nas je na žalost tako, da je razlika takšna, kot da bi padel z Lune, gre za ogromen preskok. Podobne težave ima Ludogorec, tudi ostali klubi. To je normalno, lahko pa zatrdim, da noben naš igralec v slovenski ligi ne igra nemotiviran. Je pa res, da nam ne gre najboljše, toda igralci na igrišču damo vse od sebe, zato nimam nikomur nič za očitati.”

“Pred tekmo se ni dogajalo nič posebnega, vsaj z mojega vidika, je pa res, da so po tekmah glave še vroče in marsikdo ne zna povedati pametnih stvari. Včasih je boljše biti tiho in počakati. Tudi sam danes nimam kaj veliko pametnega za povedati, jutri bom stvari mogoče videl čisto drugače. Vem pa, da odkar sem jaz tu, ni bilo še niti enega incidenta, ne na igrišču in ne izven. Živimo športno, je pa res, da ne moremo biti cele dneve zaprti doma v karantenah. Imamo svoje življenje in v pripravi na tekmo ne vidim nobenega problema,” se je še dotaknil besed športnega direktorja vijoličastih, saj je slednji nekaj minut pred prihodom Šulerjem, na račun vodij slačilnice izstrelil kar nekaj kritik. Mariborčane že v torek čaka gostovanje v Londonu, kjer jih čaka prava poslastica s Chelseajem. Šuler, ki se je po tekmi že obrnil proti novim obveznostim, je pristavil, da se nihče od soigralcev ni hranil za torkov večerni spopad: “Na igrišču ni kalkuliranja. V tekmo greš na polno, včasih je lažje, drugič težje. Nihče tekme še ni dobil ali izgubil še pred samim začetkom. Nihče od igralcev se ni hranil za torek, je pa bilo potrebno na igrišču pustiti ogromno energije, da smo skušali obrniti rezultat. Ni uspelo, imamo nekaj dni, da se spravimo k sebi, se regeneriramo in odigramo dobro tekmo, poslastico, proti Chelseaju.” 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Se obeta vrnitev dvojca Zahović-Milanič?

Po včerajšnjem porazu Dinama na derbiju proti Hajduku hrvaški mediji že poročajo o spremem…