Mariborčani so v zaključni fazi priprav na jutrišnji obračun s Chelseajem. Vijoličasti so se v večernih urah pobližje spoznali z zelenico stadiona Stamford Bridge, kjer bo jutri glas pustilo tudi okrog 1500 najzvestejših navijačev. V taboru slovenskih državnih prvakov se zavedajo težavnosti preizkusa, a v London niso odpotovali z belo zastavo.


“Nikoli ne grem v tekmo s posebnimi pričakovanji, ker nihče tekme ni dobil ali jo izgubil še pred samim začetkom. Treba je pošteno odigrati, po obračunu pa so lahko mnenja deljena. Lahko se zgodi karkoli, mogoče dobimo točko, mogoče celo vse tri,” je danes dopoldne dejal Marko Šuler, eden najizkušenejših v dresu vijoličastih. Jutri gre verjetno pričakovati, da bo imel Šuler skupaj s soigralci precej dela s krotenjem domačih napadov, saj modri z zahoda Londona v letošnji sezoni naravnost blestijo in še niso doživeli poraza. Težavnosti naloge se zaveda tudi koroški branilec, a poudarja, da Maribor nima ničesar izgubiti: “Glede na kakovost igralskega kadra, najbrž Chelsea sodi med tri največje favorite za končno slavje. Zavedamo se, da nas čaka zelo težka naloga. Morda je to za naše moštvo največja tekma v karieri, toda kar nekaj takšnih obračunov je že bilo odigranih. Čaka nas poslastica tega tekmovanja, igramo proti favoritu in mislim, da Maribor nima kaj izgubiti, lahko edino ogromno pridobi.”

Jutri v dresu Chelseaja zagotovo ob Andreju Schürlleju, Johnu Obiju Mikelu in Ramiresu ne bo nastopil niti odlični Diego Costa, z devetimi zadetki prvi strelec angleškega prvenstva. Šuler ob tem pravi, da bo pač potrebno paziti na druge nevarnosti domačih: “Prišel bo nekdo drug. Chelsea ima takšen kader, da bo namesto njega na zelenici mogoče še bolj motiviran napadalec, tako da odsotnost Coste Mariboru zagotovo ne spreminja zadev. Vemo, kaj nas čaka. In vemo, da imamo možnosti.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Se obeta vrnitev dvojca Zahović-Milanič?

Po včerajšnjem porazu Dinama na derbiju proti Hajduku hrvaški mediji že poročajo o spremem…