Že pred dnevi smo razkrili, da Marko Ranilović znova trenira z završkim klubom. Dolgoletni član Maribora se je po enem letu, ko je bil član splitskega Hajduka in slovaškega Viona, vrnil med Haložane, s katerimi je odpotoval tudi na priprave na Malto, a je na sredozemskem otočku po trku z enim od soigralcev odigral zgolj nekaj minut srečanja proti varšavski Legii.


Zavrčani so včeraj tudi uradno potrdili njegovo vrnitev, ljubljenca završkega občinstva pa smo poklicali in preverili prve vtise po povratku v staro jato. “Takšen je nogomet. Danes si v Sloveniji, jutri si lahko na drugem koncu sveta. To je preprosto sestavni del našega poklica. Z leti postaneš goli profesionalec in si seveda v dobrobit svoje kariere pripravljen na tak način življenja. Ponudila se mi je možnost, da se vrnem nazaj v Slovenijo in seveda sem jo sprejel. Z ljudmi, s katerimi sem se posvetoval, smo prišli do zaključka, da je to zame trenutno najboljša rešitev,” je za SNPortal uvodoma priznal Ranilović, ki bo z 29 leti za Josipom Golubarjem daleč najbolj izkušeni mož v zasedbi trenerja Ivice Solomuna: “V klubu delujejo dobri trenerji, ki so na voljo vsem igralcem in jim trdo delo ni tuje. Vsak posameznik je zadolžen za opravljanje svojih nalog, ki jih moramo opraviti profesionalno. Ključna zadeva je, da zaupamo v trenažni proces trenerjev. Vsekakor čutim določeno odgovornost, kot eden izmed izkušenejših igralcev, vendar jemljem to kot dodaten izziv.”

Ranilović, ki je na prvoligaških zelenicah odigral 80 tekem, bo vodja mladega moštva, ki bo še mlajše kot jeseni, ko je že bilo najmlajše v ligi. Kljub temu se klubski cilji niso spremenili, v Halozah želijo Evropo. “Želja kluba je jasna. Želimo si pozicije, ki nam omogoča kvalifikacije v evropska tekmovanja. Osredotočili se bomo na vsako tekmo posebej. Želje vsakega ambicioznega nogometaša so vsekakor velike, vendar je potrebno ostati z obema nogama na tleh. Za mlado ekipo je pomembno, da se iz dneva v dan, iz tedna v teden čuti napredek na individualnem nivoju, kot tudi na ekipni ravni,” je poudaril naš sogovornik, ki je poln izkušenj dodal, da bo završko moštvo kljub mladosti uspešno v kolikor bo skrilo svoje slabosti: “Ekipa je bila v prvem delu v povprečju najmlajša v ligi. Imamo svoje prednosti in slabosti. V kolikor bomo zmožni svoje slabosti prikriti in dobre lastnosti izpostaviti, bo ekipa lahko naredila dober rezultat. Če uspemo vzpostaviti ravnovesje, lahko, kljub mladosti na teren, pričakujemo zrelo ekipo.”

Za konec pogovora smo Ranilovića povprašali še po osebnih ciljih, vendar o njih ni želel preveč razpredati: “Na začetku vsake polsezone si zastavim svoje cilje. Predvsem si želim dobrih predstav, ki bodo pripomogle k uspešnemu rezultatu. Ne bi želel preveč odkrivati, ključna želja je, da se moj vložen trud obrestuje v klubsko in mojo dobrobit.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…