Čeprav se je včerajšnji derbi končal z neodločenim izidom, so lahko Ljubljančani Ljudski vrt zapuščali kot zmagovalci. Osnovni namen zmajev je bil s točko dosežen, prednost šestih točk je ostala nedotaknjena, vodilno moštvo državnega prvenstva se bo v zadnjo tretjino tekmovanja podalo z lepo točkovno prednostjo.


Tekmeca na zelenici Ljudskega vrta nista odigrala derbija, ki bi navdušil nogometne sladokusce in romantike, kljub temu pa je bil gostujoči strateg Marko Nikolić zadovoljen z videnim. “Šlo je za pravi derbi, z veliko borbe na igrišču in veliko taktike na obeh straneh. Ekipi sta skušali izkoristiti svoje prednosti in slabosti nasprotnika. Tekma je imela veliko različnih ritmov, tempo je diktiral Maribor, pa mi in znova Maribor. Obe ekipi sta imeli trenutke dobre igre. S točko sem zgolj deloma zadovoljen, saj smo imeli tri ali štiri odlične priložnosti. Bili smo nevarni, ogrožali smo gol. Nisem pa še imel priložnosti, da ekipa, ki jo vodim, odbije toliko prekinitev. Morda bom zgrešil, vendar smo odbili vsaj petnajst predložkov iz prostih strelov. V obrambi smo bili dobro organizirani in z razliko ene situacije pred našim golom ni bilo nevarnosti. Maribor je imel preko Novakovića res izredno priložnost ob koncu prvega polčasa, ki pa je ni izkoristil. Mislim, da je remi najpravičnejši rezultat, vseeno pa mi je žal, da ene od priložnosti nismo pretvorili v zadetek, s katerim bi lahko prišli do vseh treh točk,” se je že uvodoma razgovoril zgolj eden v vrsti tistih, ki so včeraj prvič izkusili slovenski večni derbi.

Večni derbi je minil brez navijaških izgredov in v znamenju športnega rivalstva. (Foto: Jure Banfi)
Večni derbi je minil brez navijaških izgredov in v znamenju športnega rivalstva. (Foto: Jure Banfi)

Nekdanji trener Partizana se je zahvalil tudi navijačem, iz prestolnice jih je na Štajersko pripotovalo več kot tisoč, ki so z bučno podporo Ljubljančanom pomagali do točke: “Zahvaljujem se gledalcem, ki so v Maribor prišli iz Ljubljane. Igrali so bili deležni odlične podpore, pozivam jih, da s takšno podporo nadaljujejo tudi v prihodnje, vse do zadnje tekme. Čaka nas še dvanajst malih finalov do zaključka zahtevne borbe za naslov prvaka. Osredotočeni smo na vsakega naslednjega nasprotnika. Bi se pa dotaknil še slovenskega derbija, glede na to, da sem debitant. Zares sem užival v vsem, kar se je v minulih treh ali štirih dneh dogajalo predvsem v Ljubljani, kjer se je čutilo, da je celotno mesto dihalo s tekmo. Mislim, da je v Maribor prispelo rekordno število navijačev. To je dobro za slovenski nogomet, da ta in tudi druge tekme pritegnejo pozornost medijev ter publike, ob tem pa ponudijo tudi kakovost na terenu.”

Čeprav se Olimpija v zaključno tretjino prvenstva podaja s šestimi točkami prednost, Nikolić opozarja, da bo potrebno za naslov prvaka osredotočeno odigrati vseh dvanajst naslednjih tekem: “Že ob uvodu v sezono sem dejal, da derbiji ne odločajo ne odločajo o naslovih. Govorim iz izkušenj, saj sem tako kot kolega Darko že boril za naslov prvaka. Današnja točka proti Mariboru bo težo dobila šele v naslednjem krogu, to velja za obe ekipi. Če vsakega nasprotnika ne bomo dovolj spoštovali in se na vsako tekmo z optimalnim nivojem motivacije profesionalno pripravimo, lahko imamo težave. To kažejo tudi rezultati v uvodnih dveh krogih slovenskega prvenstva, ki sta ponudila precej presenečenj.” 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…