Marijana Pušnika bo na trenerskem stolčku ljubljanske Olimpije nasledil Marko Nikolić. V taboru vodilnega moštva slovenskega prvenstva so 36-letnega trenerja uradno predstavili šele danes, tik pred uvodnim treningom zmajev, ki so ga Darijan Matić in soigralci ob 13. uri pričeli na ŽAK-u. Srbski strateg želi Olimpijo popeljati do naslova državnega prvaka, je med drugim poudaril na novinarski konferenci.


“Bogata zgodovina in tradicija kluba, kot tudi dejstvo, da sta predsednik in športni direktor nadvse ambiciozna človeka, sta le dva od mnogih razlogov, da sem se odločil prevzeti vodenje Olimpije. Glavni cilj  je že nekaj časa znan – vrniti naslov državnega prvaka v prestolnico. Če ne bi verjel v svoje sposobnosti in moštvo, ki ga imam na voljo, se tega projekta zagotovo ne bi lotil,” je uvodoma poudaril novi strateg ljubljanskega prvoligaša, ki so ga s klopjo Olimpije povezovali že poleti, ko sta vodenje kluba prevzela rojaka Milan Mandarić in Ranko Stojić, kar je slednji tudi priznal. Dvojec se je tedaj nekoliko presenetljivo, kljub napovedim o mladem in ambicioznem strategu, odločil za Marijana Pušnika, ki je moral trenerski stolček zapustiti po zadnjem jesenskem dejanju in porazu s Krškim. Nikolić, ki je opozoril tudi na dober odnos z navijači in sedmo silo, je v nadaljevanju dejal, da moštvo ne bo doživelo večjih sprememb: “Kljub svoji mladosti sem v polnem pogonu že 15 let, kar je pustilo določene posledice. Želel sem se malce odmakniti od vsega skupaj in z novo energijo kreniti novim izzivom naproti. Trenutno moštvo ima velik potencial, kateremu je potrebna le malce večja stabilnost v igri. Večjih posegov v ekipo ne bo, zgolj dopolnili jo bomo na najbolj občutljivih igralnih položajih. S kom in kdaj pa bo znano kmalu.”

Ranko Stojić je priznal, da je bil Marko Nikolić glavni kandidat že poleti. (Foto: Aleš Cipot)
Stojić je priznal, da je bil Nikolić glavni kandidat za trenerja Olimpije že poleti. (Foto: Aleš Cipot)

“Ni skrivnost, da je bil Nikolić naš glavni kandidat že v poletnem obdobju. Tokrat smo našli skupen jezik na obojestransko zadovoljstvo. Vesel sem, da smo se dogovorili za sodelovanje na dolgi rok. Marko Nikolić je izjemno ambiciozen strokovnjak, ki se je dokazal že v Vojvodini in Partizanu. Pritisk mu torej ni tuj, poleg tega pa je pripravljen 24 ur na dan delati in živeti za uspeh Olimpije. Je analitičen, saj ničesar ne prepušča naključju, zna vzpostaviti takojšnjo avtoriteto v moštvu, za kar smo ga med drugim tudi pripeljali. Z Markom Nikolićem želimo spisati novo uspešno poglavje v Olimpijini zgodovini,” je poudaril Stojić, z izbranimi besedami pa je o novem trenerju Olimpije govoril tudi Milan Mandarić: “Po številnih pogovorih, ki sem jih opravil z Markom Nikolićem, sem hitro prišel do ugotovitve, da gre za pozitivno osebnost, ki pozna način, kako doseči začrtane cilje. Glede na to, da stremimo k naslovu državnega prvaka, je kljub svoji mladosti pripravljen zasukati rokave ter prevzeti veliko odgovornost. Za nas obstaja le pot navzgor, s pravo vizijo in podporo navijačev ter širše javnosti pa želimo Olimpijo vrniti na mesto, kjer je v svoji sicer bogati zgodovini že bila.”

Nikolić je svoje nove varovancev ob 13. uri že pozdravil na uvodnem treningu, po katerem je nogometaše nagovoril tudi predsednik Milan Mandarić. Kot je znano, bodo Ljubljančani vse do odhoda v hrvaško Istro, vadili na domačih tleh.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…