S precejšnjo nestrpnostjo ure do nadaljevanja prvenstva odštevajo tudi privrženci Krškega. Tudi posavska zasedba med zimo ni uspela ubežati spremembam, ki pa so bile vseeno nekoliko presenetljive. Od Krškega se je namreč poslovilo tudi nekaj ljubljencev navijačev in dolgoletnih članov kluba.


Prvi med njimi je zagotovo otrok krškega kluba Miha Drnovšek. Zdaj že nekdanji kapetan Krčanov bo spomladi igral za novomeško Krko, tako kot tudi Žiga Jurečič in Tim Čeh, ki sta bila še jeseni pomembna člena v zasedbi trenerja Tomaža Petroviča. Jure Špiler in David Bučar, ki se je v tekmi z Aluminijem podpisal pod zadetek za napredovanje med prvoligaše, bosta nogometno pot nadaljevala v bližnjih Brežicah, Dejan Vokić in Ranko Moravac pa sta se vrnila v Maribor. Z izjemo Tonćija Mujana, ki je nekaj prvoligaških izkušenj nabral v dresu Hajduka, preostala četverica novincev prvoligaških izkušenj še nima. Krški zasedbi so se pridružili še Svetlan Kosić, Roko Nakić in Nikola Gatarić, ki je bil jeseni prvi strelec Brežic, Tomaž Petrovič pa bo lahko računal tudi na Uroša Jovanovića, ki je s Krčani treniral že od poletja.

V posavskem moštvu bo torej nekoliko več tujcev kot jeseni, tuji nogometaši pa počasi izpodrivajo domače fante, ki ob dejstvu, da se z nogometom ne ukvarjajo profesionalno, vse težje sledijo prvoligaškim zahtevam. Tudi jeseni pa bo pomembno vlogo v obrambi igral Marko Krajcer, ki je kmalu po poletnem prihodu prevzel tudi kapetanski trak: “Moram reči, da so bile priprave po mojem mnenju zelo uspešne v vseh pogledih. Težav s poškodbami ni bilo veliko, kar je v tem delu izredno pomembno, saj se vsi zavedamo, da so zimske priprave ključne za nadaljevanje prvenstva in osnova že za naslednje leto. Moram priznati, da je bil napor res velik, tako fizično kot mentalno, vendar smo vsi veseli, da se končno začenja nadaljevanje prvoligaškega plesa. V sklopu priprav smo se odpravili tudi v Umag, kjer smo imeli res odlične pogoje za trening na naravni travi, kar je velika prednost takšnih priprav v tem delu leta. Tudi za atmosfero v slačilnici imajo takšne priprave velik pomen.”

Foto: Darko Kodrič

Krčani so se prvič po nekaj letih odpravili tudi v tujino, v Umagu so nekaj dni ‘uživali’ v odličnih pogojih, ki so v domačem mestu predvsem v zimskem času v neprimerno slabši kondiciji. Posavci so namučili Olimpijo, ki so ji zabili kar štiri zadetke, mladi Ester Sokler je zadel za zmago nad peto ekipo srbskega prvenstva, Mladostjo Lučani, Petrovičeva četa pa je ugnala še mlado ekipo Ferencvaroša in Dob. “Odigrali smo nekaj tekem in moram reči, da moramo z njimi biti zelo zadovoljni. Odigrali smo veliko tekem s kakovostnimi nasprotniki, pa čeprav rezultat na takšnih preizkušnjah ni glavnega pomena, smo bili tudi rezultatsko kar uspešni. Predvsem bi izpostavil tekmo v Vidmu, ki je bila za nas dober pokazatelj, kje se trenutno nahajamo kondicijsko ter igralsko, glede na to, da v Italiji poteka prvenstvo in so ekipe že v tekmovalni formi. Mislim, da moramo biti z zimskimi pripravami zelo zadovoljni in že komaj čakamo, da se prvenstvo prične,” je zadovoljen Korošec.

Prevaljčan, ki šteje 31 let, se je v pogovoru za klubsko spletno stran ozrl tudi proti nadaljevanju sezone: “Vsi vemo, da bo začetek spomladanskega dela prvenstva zelo pomemben. Dober rezultat te lahko ponese pozitivno v nadaljevanje sezone in to je zelo pomembno za tako mlado ekipo, kot je naša. Zavedamo se, da smo dobri pripravljeni, sedaj pa bo treninge treba prenesti še na igrišče. Iti moramo tekmo po tekmo ter na vsaki od njih prikazati borbenost in željo po uspehu. Vsi v slačilnici dihamo za enega in eden za vse. S to miselnostjo in žarom, mislim, da rezultati ne bodo izostali. Se pa zavedamo, da nas dobri rezultati lahko hitro priključijo zgornjemu delu lestvice in k temu tudi stremimo za mirnejši zaključek prvenstva.”

Krčani bodo uvodoma pričakali Gorico, za katero na lestvici zaostajajo vsega šest točk. Nedeljsko srečanje bo primoran izpustiti Robert Pušaver, saj je bočni branilec jeseni vknjižil sedem rumenih kartonov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Aleš Arnol o novih izzivih: “Iskreni odnosi in odlična energija nas vodijo naprej”

NK Bravo je po izjemni sezoni 2023/24, v kateri so dosegli rekordnih 50 točk in se uvrstil…