Marko Klemenčič je eden od treh zimskih novincev v celjskih vrstah. Vsega 17-letni Gorenjec se je Areni Petrol priključil starejšemu bratu Tilnu, ki dres grofov nosi že od lanskega poletja. Le-ta je mlajšemu članu družine Klemenčič precej olajšal spoznavanje z novim okoljem, mladinski reprezentant se je tako hitro vklopil v ekipo trenerja Simona Rožmana.


“V Celju se počutim odlično, sploh na treningih, saj treniram s prvo ekipo Celja. Nasploh so me vsi igralci sprejeli odlično, ne čuti se nobene napetosti, med seboj se zelo dobro razumemo. Brat mi povsod pomaga, tako da mi je veliko lažje kot, če ga tu ne bi bilo. Res mi je v veliko pomoč pri vseh straneh, tako na igrišču kot ob njem,” je raznovrstni branilec dejal za spletno stran ljubljanskega Publikum Brava, ki je Klemenčiča Celjanom sprva posodil do konca letošnje sezone. Nekdanji član kranjskega Triglava je dobro izkoristil tudi poškodbo starejšega brata, saj v pripravljalnih tekmah redno dobiva priložnost na poziciji desnega bočnega branilca. Brata Klemenčič se sicer dobro znajdeta v osrčju ali na desni strani obrambe, zato bosta spomladi neposredna konkurenta za mesto v ekipi: “Mogoče, bomo videli. Sam si želim čim prej toliko napredovati, da bom resno konkuriral tudi za prvo ekipo, tudi za ceno tega, da bom moral iz prve enajsterice izriniti svojega brata.”

Dijak Gimnazije v Šiški se je v pogovoru dotaknil tudi razlike med trening mladinske in članske ekipe: “Glavna sprememba je v tem, da je  tempo igranja veliko višji, vse odločitve moraš sprejemati hitreje, moraš biti dobro telesno pripravljen, da lahko slediš tempu, v katerem trenira prvoligaška ekipa.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomlje ostajajo neporažene

V prvi nedeljski tekmi četrtega kroga so se v športnem parku v Domžalah pomerili nogometaš…