Goričani in Velenjčani, ki se bodo v nadaljevanju sezone pomerili le še enkrat, so torkovo popoldne izkoristili za medsebojno pripravljalno srečanje. Obračun v novogoriškem Športnem parku so dobili knapi.


Dvoboj je že v prvem polčasu odločil Mario Babić, ki je domačega vratarja Grego Sorčana s strelom v zgornji levi kot premagal v 32. minuti. Mlajši od bratov Babić, ki je bil najnevarnejši mož na novogoriški zelenici, je dosegel drugi zadetek v pripravah, pred dnevi je zatresel že mrežo kidričevskega Aluminija. Miran Srebrnič in Jernej Javornik sta v nadaljevanju priložnost ponudila še rezervistom, a je tudi po zaključku drugega polčasa ostalo pri zadetku iz 32. minute. Pri domačih sta se znova dokazovala Rifet Kapić in Marko Matić, Javornik je v drugem polčasu spremljal Ilijo Markovskega. O trojici smo v minulih dneh že poročali.

Goriško moštvo naslednja preizkušnja čaka v soboto, ko bodo vrtnice gostovale pri Rečanih, knapi se bodo že v petek pomerili z Radomljami, v nedeljo pa bodo odpotovali na enotedenske priprave v hrvaško Istre.

GORICA 0:1 RUDAR VELENJE
M. Babić (32′)
Gorica: Sorčan, Curk, Jogan, Boben, M. Kavčič, Humar, Johnson, Arčon, Osuji, Nagode, Burgić. Igrali so še: Lipičar, Mevlja, T. Kavčič, Kapić, Kolenc, Bužinel, Marinič, Matić, Nunić, Celcer. Trener: Miran Srebrnič.
Rudar Velenje: Radan, Kocić, Knezović, Džinić, Bevab, Tolimir, S. Babić, M. Babić, Črnčič, Krcić, Eterović. Igrali so še: Čretnik, Jahić, Žitko, Kurež, Ihbeisheh, Bolha, Markovski, Gavranović, Prašnikar, Grgić. Trener: Jernej Javornik.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor še nima dovolj, prihaja veliki talent Dinama

Po tem, ko je Marko Šuler s sodelavci zaenkrat odlično oddelal poletni prestopni rok, se z…