Vijoličastim je znova uspelo, še drugo leto zapored so se uvrstili v playoff Lige prvakov in se tako znašli na pragu najelitnejšega klubskega tekmovanju na svetu. Ob glasni publiki na polnem Ljudskem vrtu jim je uspelo obraniti remi iz prvega obračuna.  Gostje so predvsem v drugem polčasu močno pritiskali, a zadetka niso uspeli doseči. V Ljudskem vrtu je tako po sedmih minutah podaljška že odmevalo: “Liga prvakov!”.


Liga prvakov – 2. tekma 3. kroga kvalifikacij. Sodnik: Aleksej Kulbakov.
Maribor: Ljudski vrt, 12500 gledalcev.
MARIBOR 0:0 APOEL

Maribor:  Handanović, Milec, Rajčević, Arghus (74 Mejač), Viler, Filipović, Cvijanović, Mertelj, Ibraimi (83 Dervišević), Bohar, Tavares (80 Fajić). Trener: Ante Čačić.
Apoel: Pardo, Guilherme, Oliveira, Mário Sérgio, Tiago Gomes (82 Aloneftis), Alexandrou (66 Budimir), Benachour (72 Charalambides), Manduca, Christian, Nuno Morais, Gonçalves. Trener: Paulo Sergio.

1′ – Iz sredine igrišča začenjajo gostje.
3′ – Gostje zaenkrat žogo ne dajo iz svoje posesti, predložek Christiana je iz kazenskega prostora izbil Rajčević.
6′ – Vijoličasti so prišli do kota, Milec je podal v kazenski prostor, gostje so žogo izbili v kot. Po kotu brez nevarnosti za ciprska vrata.
9′ – Prvi poizkus proti vratom APOEL-a, po predložku iz desne strani je iz roba kazenskega prostora iz voleja streljal Bohar, zgrešil vrata.
10′ – Ljudski vrt je znova zavdihnil, znova podaja iz desne strani, Tavares na bližnji vratnici mimo gola. Sodniki so pokazali na prepovedani položaj mariborskega kapetana.
13′ – Znova Tavares, tokrat spet po predložku Milca, z glavo preko gola Ciprčanov.
20′ – Minute brez izrazitejših napadov, igra predvsem na sredini igrišča. Ekipi pa se izmenjujeta v posesti žoge.
21′ – Prekršek nad Ibraimijem na desni strani dobrih 22 metrov od gola. Ibraimi izvaja prosti strel, vratar gostov Pardo žogo izbije  v avt.
26′ – Spet malce bolj vroče pred domačim golom. Gostje so izvedli polprotinapad, Filipović žogo izbija iz kazenskega prostora.
27′ – Gostje so znova zapretili, prodrl je Alexandrou, Rajčević pa je žogo še pravočasno blokiral. Po kotu znova nevarno, a je Arghus žogo izbil preko gola. Po naslednjem kotu Handanović nerodno izbija žogo, a brez večje nevarnosti za domača vrata.
33′ – Najlepša priložnost za vijoličaste doslej, Tavares je s podajo v prostor zaposlil prodirajočega Cvijanovića, ki pa je s strelom po tleh meril mimo oddaljene vratnice.
35′ – Nov kot za goste, potem, ko je Handanović po podaji Alexandroua iz leve, žogo odbil preko gola.
38′ – Nova obetavna akcija vijoličastih, znova je iz desne strani pred gol podal Milec, pred Tavaresom pa na vratnici izbija eden od gostujočih branilcev.
43′ – Po prekršku Vilerja nad Gonçalvesem prosti strel za goste, po predložku v kot izbija Viler.
44′ – Prvi resnejši strel gostov, iz 20 metrov je streljal Manduca, a se je z lepo obrambo izkazal Handanović.
45′ – Nova nevarnost za domača vrata, po zmedi v kazenskem strelu je do strela prišel Gonçalves, Milec pa je uspel blokirati njegov strel.

46′ – Brez menjav na obeh straneh, iz sredine začeli gostje.
54′ – Zaenkrat brez resnejših priložnosti, gostje sicer pritiskajo in žogo držijo v svoji posesti.
56′ – Gostje se ponovno zanašajo na recept iz prve tekme. Sodnik Kulbakov je zaradi simuliranja pokazal rumeni karton Alexandrou, ki je po prodoru padel na levi strani kazenskega prostora.
57′ – Tokrat nevarnost tudi za ciprska vrata, po kombinaciji Cvijanovića in Mertlja je do strela iz roba kazenskega prostora prišel Bohar, vendar meril točno v naročje vratarja Parda.
63′ – Nov poizkus Mariborčanov. Po podaji Ibraimija je iz 22 metrov sprožil Cvijanović, tudi tokrat je strel zgrešil vrata gostujočih vrat.
66′ – Prva zamenjava pri gostih, igro je zapustil kapetan Alexandrou, v igro visoki Budimir.
68′ – Prvi kaznovani tudi v vrstah vijoličastih, Kulbakov je po taktičnem prekršku na sredini igrišča rumeni karton pokazal Filipoviću.
71′ – Vztrajnost Tavaresa se je izplačala, na levi strani ga je s prekrškom podrl Oliveira. Po prostem strelu brez večje nevarnosti za gostujoča vrata.
72′ – Strateg gostov Paulo Sergio je posegel še po drugi menjavi, Benachourja je zamenjal Charalambides.
74′ – Poškodovani Arghus zapušča  igrišče, namesto njega je v igro vstopil Mejač. V zadnjo vrsto se je pomaknil Filipović, medtem ko bo Mejač zaigral na sredini igrišča.
75′ – Gostujoča klop je skočila v zrak in znova zahtevala enajstmetrovko, tokrat zaradi domnevnega igranja z roko. Sodnik Kulbakov je le odmahnil z roko, pokazal na kot za goste.
80′ – Nova priložnost za goste, iz roba kazenskega prostora je sprožil Manduca, znova se je izkazal Handanović. Ob prekinitvi igro zapušča Tavares, namesto njega bo priložnost za zadnji del tekme dobil Fajić.
82′ – Strateg gostov Paulo Sergio gre na vse ali nič. Iz igre je potegnil Tiaga Gomesa, v igro pa poslal Aloneftisa.
83′ – Najlepša priložnost za goste v drugem polčasu, po predložku iz desne strani je po strelu z glavo zgrešil Gonçalves. Zadnja menjava tudi v mariborski vrsti, Ibraimi je zapustil igrišče, namesto njega pa je vstopil Dervišević.
86′ – Gostje bodo srečanje zaključili z igralcem manj, Gonçalves je po prekršku nad Mertljem prejel drugi rumeni karton in moral zapustiti igrišče, po glasnih protestih pa je bil izključen tudi strateg gostov Paulo Sergio.
89′ – Nov rumeni karton za goste, po prekršku nad Boharjem ga je prejel Nuno Morais. V nasprotnem napadu rumeni karton tudi za Boharja, ki je zatresel mrežo, a bil pred tem v prepovedanem položaju.
90′ – Kulbakov je znova posegel po rumenem kartonu, po prekršku nad Fajićem ga je prejel Oliveira. V Ljudskem vrtu pa bomo spremljali še sedem živčnih minut podaljška.
90+’ – To je bilo verjetno najdaljših in najbolj napetih sedem minut, ki so jih kdajkoli doživeli vsi udeleženci tega dvoboja v Ljudskem vrtu. Maribor je uspel ubraniti remi iz prvega srečanja in se uvrstiti v playoff Lige prvakov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Aleš Arnol o novih izzivih: “Iskreni odnosi in odlična energija nas vodijo naprej”

NK Bravo je po izjemni sezoni 2023/24, v kateri so dosegli rekordnih 50 točk in se uvrstil…