Podobno kot včeraj v Celju, kjer so se domačini pomerili z Ljubljančani, se je tudi današnji obračun vrha lestvice končal brez zmagovalca. Domžalčani in Mariborčani so se razšli brez zadetkov, tudi tokrat pa veliko pravega nogometa ni bilo, saj se je srečanje razživelo šele ob koncu tekme. Domžalčani so tako prekinili serijo zmag Maribora, ki so tako ostali pri osmih zaporednih slavjih, domžalska serija brez doseženega zadetka iz igre pa se je podaljšala že na 566 minut.


Mariborčani so nekoliko bolje krenili v srečanje in preko Ibraimija, ki pa je po strelu z 20 metrov zgrešil okvir vrat, zapretili prvi. Domači so prvo nevarno akcijo izpeljali v sedmi minuti, a je Viler s pravočasnim drsečim štartom Skubicu preprečil strel. Prav domači kapetan je v 13. minuti preprečil vodstvo gostov, potem ko je po desni strani igrišča prodrl Stojanović in pred golom zaposlil Tavaresa, ki je streljal z glavo, a se je s posredovanjem izkazal Skubic. Nadaljevanje ni prineslo priložnosti, saj so domžalski nogometaši odlično pokrili igralce v vijoličastem, ki na polovici domačih praktično niso imeli prostora za razvoj svoje igre. Mariborčani so poizkušali predvsem preko svoje desne strani, kjer sta igrala Stojanović in Ibraimi, ki pa ni našel pravih rešitev za oddajo žoge ali strel proti golu Vidmarja. Domžalčani so si prvo priložnost pripravili v 36. minuti, ko je Juninho predložek Skubica prepustil osamljenemu Vuku, a je domača desetica zgrešila žogo in iz zaključnega poizkusa ni bilo nič. V 40. minuti sta zapretila oba leva bočna branilca. Morel je najprej blokiral strel Vilerja, na nasprotni strani igrišča pa je s predložkom postregel Trajkovski, a je Handanović pravočasno krenil iz vrat in preprečil nevarnejšo situacijo. Domžalčani so novo nevarno akcijo izpeljali v zadnji minuti rednega dela polčasa, ko je Trajkovski potegnil po levi strani, a je Rajčević žogo izbil v kot, to pa je bilo tudi vse, kar so gledalci videli v ne ravno z nogometom bogatem prvem polčasu.

Tudi uvodne minute drugega polčasa niso postregle s kaj boljšim nogometom. V 50. minuti je s strelom z razdalje sicer poizkušal Zec, a meril čez mariborska vrata, kar je bil tudi prvi domžalski strel na tekmi. Deset minut kasneje si je manjšo napako privoščil še Šuler, saj je Vuka po dolgi podaji Majerja spustil predse, a nato vseeno popravil svojo napako in domačemu napadalcu preprečil zaključni strel. Gostje so do prvega strela v nadaljevanju prišli v 62. minuti, ko je strel Ibraimija preusmeril Juninho. Precej nevarnejši je bil v 65. minuti poizkus domačega branilca Horića, a se mu je pravočasno pod noge vrgel Ndiaye. Žoga je za las zgrešila okvir vrat in končala v kotu, po katerem pa je po trku s Šulerjem na tleh obležal Morel in za nekaj sekund izgubil tudi zavest. Francoz, ki je na tleh obležal že v prvem polčasu, je lahko vseeno nadaljeval s srečanjem. Kmalu zatem sta sledila nova poizkusa, na strani Domžal je v 69. minuti najprej poizkušal Črnic, a zgrešil okvir vrat, dve minuti zatem pa je bil neuspešen tudi Stojanović, ki je meril v daljši kot, a sprožil mimo desne vratnice domačega gola. Nadaljevanje niso prinesle resnejših poizkusov, čeprav so Mariborčani po vstopu Mendyja prevzeli pobudo, a pravih poizkusov proti golu Vidmarja ni bilo. V 84. minuti je završalo na tribuni, potem ko se je po prodoru v kazenskem prostoru na tleh znašel Trajkovski, a je bilo jasno, da prekrška za enajstmetrovke ni bilo. V 86. minuti pa verjetno kar najbolj dinamična minuta v tekmi. Za Maribor je najprej poizkusil Mendy, ki je z desne strani kazenskega prostora meril v bližnji kot, a je Vidmar z nekaj težavami žogo uspel ukrotiti, v nasprotnem napadu pa se je ob stranski črti zapletel Viler, kar je izkoristil Skubic, prodrl po desni strani igrišča in s povratno podajo zaposlil Črnica, ki pa je z 20 metrov sprožil malce čez gol. Pred golom Domžal je bilo vroče v prvi minuti dodatka, ko se je dobro znašel Mendy, nevarno sprožil v spodnji levi kot domačih vrat, a je dobro posredoval Vidmar, a se je takoj po strelu oglasila piščalka sodnika Skomine, saj je Francoz visoko dvignil nogo.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…