Mariborčanom ni uspelo nadoknaditi zaostanka iz Plzna in se uvrstiti v skupinski del Lige prvakov. Nogometaši so že v tretji minuti obračuna šokirali Ljudski vrt in povedli, zmedo in neodločnost mariborske obrambe je izkoristil Stanislav Tecl. Varovanci Anteja Čačića so se sicer trudili in skušali nadoknaditi razliko oziroma priti vsaj do remija, kar pa jim ni uspelo. Kljub temu smo lahko v Ljudskem vrtu predvsem na tribunah spremljali evropski obračun, saj zvesti navijači vijoličastih tudi tokrat niso razočarali. Ti so glasno peli in spodbujali svoje ljubljance skozi vso srečanje, od začetnega pa do zadnjega piska sodnika Felixa Brycha.


Liga prvakov – povratna tekma playoffa. Sodnik: Felix Brych.
Maribor: Ljudski vrt, 12300 gledalcev.
MARIBOR 0:1 VIKTORIA PLZEN
Strelci: Tecl (3)

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Arghus (46 Filipović), Viler, Bohar (75 Mejač), Cvijanović, Mertelj, Ibraimi, Fajić, Tavares (66 Mendy). Trener: Ante Čačić.
Viktoria Plzen: Kozačik, Limbersky, Reznik, Prochazka, Rajtoral, Čišovsky, Horava, Horvath, Darida, Kovarik (85 Kolar), Tecl (75 Duriš). Trener: Pavel Vrba.

1′ – Iz sredine začenjajo gostje, ki branijo vodstvo iz prvega obračuna.
3′ – GOOOL! Čehi so hitro povedli, po podaji Rajtorala je neodločnost obrambe izkoristil Tecl, ki je s strelom po tleh ob desni vratnici matiral Handanovića.
7′ – Prvi poizkus vijoličastih, iz dobrih 23 metrov je preko gola sprožil Ibraimi.
9′ – Dvojna nevarnost za gostujoča vrata. Najprej je po predložku Milca sprožil Tavares, a so strel češki branilci blokirali, v nadaljevanju pa je s strelom poizkusil Cvijanović, a so tudi njegov strel Čehi blokirali.
10′ – Nov poizkus proti vratom, po predložku iz leve je skušal Tavares z glavo presenetiti vratarja Kozačika, ki pa je žogo brez težav ukrotil.
19′ – Nov nevaren poizkus iz razdalje, močno je sprožil Mertelj, a se je Kozačik izkazal z obrambo in žogo izbil v kot, iz katerega pa vijoličasti niso uspeli ogroziti gostujočega vratarja.
20′ – Tavares je pod prekrškom žogo popeljal proti kazenskemu prostoru Viktorie, kjer je podal do Ibraimi, ki je iz roba kazenskega prostora sprožil malce preko gola.
25′ – Na levi strani kazenskega prostora je po podaji Tavaresa do žoge prišel Bohar, ki je sprožil proti vratom, žoga je zadela enega od čeških branilcev, sodnik Brych pa protestov ni upošteval.
28′ – Prva menjava v taboru Viktorie, poškodovani Reznik ne more nadaljevati tekme, priložnost je dobil Petržela.
29′ – Prvi rumeni karton na tekmi, vijoličasti so zahtevali igranje z roko, nogometaši Viktorie pa so krenili v hiter napad, ki ga je s prekrškom prekinil Viler.
31′ – Po daljšem času so do poizkusa prišli tudi gostje, Darida je zgrešil okvir vrat.
38′ – Znova priložnost za Viktorio , ki so uspeli izigrati domačo obrambo, do strela pa je v zaključku akcije prišel Tecl, ki pa je sprožil preko vrat.
44′ – Po igri med obema kazenskima prostora prekršek Rajtoral na desni strani dobrih 20 metrov od gola, po prostem strelu Čehi izbijajo brez težav.

46′ – Prva menjava v taboru vijoličastih. Ante Čačić je ob polčasu v slačilnici pustil Arghus, namesto njega pa je v igro vstopil Filipović.
47′ – Gostje so se v uvodu drugega polčasa postavili visoko in ta način uspešno preprečujejo organizacijo mariborskih napadov.
48′ – Viktoria bi skorajda znova izkoristila nezbranost in mlačnost mariborske obrambe, do strela je iz bližine prišel strelec zadetka Tecl, a je tokrat Handanović strel odbil.
50′ – Nova nevarnost za mariborska vrata, tokrat je iz roba kazenskega prostora sprožil Horvath, a meril mimo vrat.
53′ – Prva prložnost tudi za Mariborčane, po predložku Milca je eden od čeških branilcev žogo preusmeril v kot, na drugi vratnici pa je bil neoviran Fajić. Po kotu je mimo vrat streljal Filipović.
58′ – Nevaren predložek Vilerja iz leve strani, žogo je preusmeril Bohar, pred golom pa jo je slabo sprejel Fajić, žoga je končala v gol avtu.
62′ – Hiter napad mariborskih nogometašev, a v zaključku akcije Mertelj po podaji Boharja ni uspel priti do strela.
66′ – Druga menjava v vrstah domačih. Kapetan Tavares zapušča igrišče, namesto njega v igro Mendy.
67′ – Mendy se je že znašel v prvi priložnosti. Bohar je podal v prazen prostor, Mendy pa je iz desne sprožil proti oddaljenejši vratnici, a zgrešil vrata.
69′ – Po prekršku Rajčevića nad Teclom, je prosti strel na levi strani izvedel Horvath, ki je podal do Daride, ta pa je iz roba kazenskega prostora meril nenatančno.
74′ – Drugi rumeni karton na tekmi, po prekršku na sredini igrišča ga je prejel Filipović.
75′ – Tudi strateg Viktorie prvič menja, iz igre odhaja strelec zadetka Tecl, namesto njega na igrišče Duriš. Menjava pa tudi pri vijoličastih, Boharja je zamenjal Mejač.
78′ – Nenatančna poizkusa na obeh straneh igrišča, Horava in Mertelj sta grdo zgrešila okvir vrat.
80′ – Mertelj je znova poizkusil s strelom iz razdalje, žoga je tokrat šla po tleh, a se je Kozačik izkazal z odlično obrambo.
81′ – Po predložku Ibraimija iz leve strani Mendy ni uspel priti do strela.
82′ – Mariborčani iščejo zadetek za remi, tokrat je iz 20 metrov sposobnosti Kozačika preizkusil še Ibraimi, a je čuvaj mreže žogo odbil preko gola.
85′ – Druga menjava v vrstah gostov, Kovarika je zamenjal Kolar.
87′ – Nov strel v okvir vrat, ki pa Kozačiku ni predstavljal večjega zalogaja. Iz desne je z levico sprožil Ibraimi.
90′ – Tretji rumeni karton za domače, po prekršku nad Darido ga je prejl Milec. Četrti sodnik pa je pokazal na dve minuti podaljška.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znan je začetek nove sezone

Znan je potek ter urnik za novo sezono klubskega nogometnega tekmovanja v Sloveniji. Prvi …