Nogometaše Maribora jutri ob 18. uri po našem času čaka prva tekma 2. predkroga kvalifikacij za evropsko ligo, nasprotnik bo gruzijska Čihura. V primeru napredovanja vijoličaste v naslednjem krogu čaka zmagovalec dvoboja med Osijekom in Rangersi.


Mariborčani so že v torek zjutraj z letališča Edvarda Rusjana odpotovali v oddaljeno glavno mesto Gruzije, kjer temperatura v teh dneh redno kaže prek 30 stopinj Celzija, kar je tudi bil eden od razlogov za odhod že dva dni pred tekmo. Darko Milanič bo v Gruziji lahko računal na 22 igralcev: Handanović, Cotman, Pirić, Rajčević, Šuler, Ivković, Uskoković, Viler, Kolmanič, Vrhovec, Dervišević, Pihler, Cretu, Hotić, Kramarič, Bajde, Vršič, Mešanović, Tavares, Mlakar, Zahović in Mulahusejnović. Tokrat zaradi poškodbe v kadru ne bo Martina Milca.

“Tekme se vrstijo, tako da ni časa za razmišljanje za nazaj. Vedno nas vlečejo naprej novi izzivi, spoznavamo nove igralce, nasprotnike in se ne ukvarjamo preveč s preteklostjo,” pred četrtkovim dvobojem razmišlja trener vijoličastih Darko Milanič, ki meni, da bo njegovo moštvo v Tbilisiju moralo biti predvsem potrpežljivo in čakati na svoje priložnosti: “Zelo pomembno bo imeti pravo zmagovalno miselnost. Včasih ne moreš streti nasprotnika, ko želiš in zato bo potrebna potrpežljivost. Želimo do ugodnega rezultata, prva tekma je zelo pomembna, kar se je izkazalo tudi v 1. krogu.”

Strateg vijoličastih je seveda lahko povsem zadovoljen s startom v letošnjo sezono, saj so Mariborčani po dveh zmagah nad Partizanijem, nato v prvem prvenstvenem krogu s kar 5:0 odpravili velenjski Rudar: “Radi bi nadaljevali v podobnem slogu. Zmeraj ne bo šlo, vendar fantje delajo odlično. Smo trdni v dvobojih, znamo dobro predvidevati določene situacije in potrjujemo razigranost proti naprej. Vemo, da ne moreš biti vedno le napadalno usmerjen. Zato izhajamo iz trdne obrambe, potem pa na teh temeljih razvijemo napadalne kvalitete.”

Ekipa Čihure je že v polnem tekmovalnem ritmu in po 18. krogih gruzijskega prvenstva z devetimi zmagami in petimi porazi zaseda 4. mesto na prvoligaški lestvici. V prejšnjem kvalifikacijskem krogu so izločili favorizirani Beitar Jerusalem, kar kaže na določeno kvaliteto moštva, s čimer se strinja Saša Ivković: “Težka tekma bo, tega se zavedamo. Moštvo, ki izloči izraelskega predstavnika, si zasluži spoštovanje. Morali bomo biti popolnoma zbrani, osredotočeni na naše naloge. Gruzijci so pokazali kaj pomeni v tej fazi prednost tekmovalnega ritma, a se ne smemo ozirati na to. Moramo gledati predvsem nase in na to, kar mi zmoremo. Gremo k dobri ekipi, a smo dobri tudi mi!”

Ker stadion Čihure ne zagotavlja minimalnih kriterijev za igranje evropskih tekem bo tekma odigrana na kar 175 kilometrov oddaljenem stadionu Mihail Meški v Tbilisiju, ki sprejme dobrih 27 tisoč gledalcev. Na njem so Mariborčani že igrali, in sicer leta 2009, ko so vijoličasti na prvi tekmi kvalifikacij za Ligo prvakov odigrali 0-0 proti WIT-u. Nato so Mariborčani na povratni tekmi zmagali s 3-1 in se uvrstili v nadaljnje tekmovanje.

 

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…