[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=581]

Mariborčani po porazu v ljubljanskih Stožicah v domačem Ljudskem vrtu gostijo novomeško Krko, ki se krčevito bori za obstanek in je v spomladanskem delu sezone že pomešala štrene Olimpiji. Oba trenerja sta v primerjavi z zadnjim krogom premešala začetni enajsterici, Šimundža zaradi prepovedi igranja pogreša Filipovića in Arghusa, po poškodbi pa še ni nared Črnic. Vijoličasti debi bo doživel Šuler, ki je pozdravil poškodbo stegenske mišice, v prvi postavi pa tokrat začenjajo tudi Cvijanović, Dervišević in Stojanović, ki je na desnem boku zamenjal Milca. Nekaj težav s sestavo moštva je imel tudi gostujoči strateg Zildžović, ki danes ne more računati na izkušeno trojko Hrvatov, Maroševića, Budna in Carevića, manjka pa tudi Ihbeisheh.


1′ – Iz sredine začenjajo domači nogometaši.
3′ – Prvi nevarnejši predložek vijoličastih, Viler je podal iz leve strani igrišča, a so gostje uspešno izbili pred Tavaresem.
5′ – Fajić je imel v kazenskem prostoru Krke lepo priložnost, da bi sprožil, a pretiraval v preigravanju in žoga je po koncu akcije za vratarja Obradovića.
9′ – Krajša prekinitev ob poškodbi gostujočega igralca Perića, ki pa bo lahko nadaljeval s tekmo.
10′ – Prvi zaključni poizkus na tekmi, Mezga je streljal iz desne strani kazenskega prostora, a je meril preko gostujočih vrat.
16′ – Po 15 minutah igre brez večjih pretresov v Ljudskem vrtu, gostje so zahtevali enajstmetrovko, a ni bilo povsem razvidno, če je Šuler res igral z roko.
17′ – Lepa priložnost za domače, po predložku iz desne strani igrišča, podal je Mezga, je z glavo poizkušal Fajić, ki je meril v daljši Obradovićev kot, a hrvaški čuvaj mreže ni imel težav s poizkusom mariborskega napadalca.
23′ – Viler je poslal nov nevaren predložek pred vrata gostov, ki so se v zadnjih minutah pod pritiskom vijoličastih postavili pred svoj kazenski prostor, a je bil Rajčević prenizek, na drugi vratnici pa ni bil dovolj pozoren Mertelj.
30′ – V Ljudskem vrtu v prve pol ure srečanja med Mariborom in Krko nismo spremljali najboljše tekme. Vijoličasti sicer pritiskajo, a se Dolenjci dobro in organizirano branijo. Kot zadnji je iz razdalje poizkušal Dervišević, nekdanji član Krke, a iz razdalje meril visoko preko vrat.
33′ – Nov poizkus domačih, iz roba kazenskega prostora je meril Tavares, ki pa žoge ni zadel najbolje in ta je končala v dlaneh Obradovića.
37′ – Nevarno zopet pred vrati gostov, Cvijanović je iz desne strani igrišča poslal nevarno žogo pred gol gostov, kjer pa je bil Obradović za delček sekunde hitrejši od Tavaresa in žogo odbil.
40′ – Enajstmetrovka za Mariborčane, Fajić je po prodoru uspešno preigraval v kazenskem prostoru, kjer ga je podrl Dežmar. Sodnik Ponis je pokazal na belo točko, Tavares je meril v levi kot gostujočih vrat, a je namero mariborskega kapetana je prebral Obradović in strel odbil.
42′ – Kaj lahko bi sedaj povedli gostje. Po podaji Perića je Košnik iz 7 metrov meril v daljši kot vrat Handanovića, žoga pa je končala v gol avtu.
43′ – Mariborčani nikakor ne morejo najti poti do gola Krke, zdi se, da na trenutke želijo preveč. Tokrat je bil v glavni vlogi znova Tavares, ki je imel možnost, da bi sprožil iz vrha kazenskega prostora, a se je odločil za nadaljevanje prodora, predložek pa je nato končal v rokah gostujočega čuvaja mreže.
44′ – GOOOL! Gostje so povedli. Še pred tem je Tavares po prodoru pred golom zaposlil Fajića, ki je streljal iz 5 metrov, a je žogo znova odbil Obradović, po hitrem protinapadu pa se je pred golom Handanovića znašel mladi Kastrevec in s strelom po tleh v daljši vratarjev matiral Handanovića.
45′ – Tekma se je ob koncu polčasa le razživela, po desni strani je v kazenski prostor prodrl Cvijanović, a je žogo še enkrat več prestregel Obradović.

46′ – Strateg domačih Šimundža je pred začetkom drugega polčasa posegel po dveh menjavah, Mertelj in Viler sta ostala v slačilnici, namesto njiju v igro Mendy in Milec.
48′ – GOOOL! Mariborčani so hitro izničili prednost Dolenjcev, znova se je med strelci vpisal Cvijanović, ki je zadel še drugič spomladi. Cvijanović je izkoristil povratno podajo Mendyja in iz 13 metrov zaključil v spodnji levi kot gola Krke.
49′ – Minuto kasneje znova vroče pred golom domačih. Najprej je streljal Perić, Handanović je žogo slabo odbil, iz bližine pa je preko gola sprožil Košnik.
50′ – Akcije iz minuto v minuto, tokrat pred golom gostov, 5 metrov od gola je bil pri strelu Tavares, ki pa tudi tokrat žoge ni najbolje zadel in ta je končala v naročju Obradovića.
55′ – Novomeščani so se v drugem polčasu opogumili in resneje krenili tudi proti golu Maribora, po nevarnem predložku iz desne strani igrišča je pred golom izbil Rajčević, žoga pa za veliko zgrešila okvirja vrat.
56′ – V drugem polčasu spremljamo precej boljšo predstavo, z več priložnostmi, tokrat je po predložku Milca z glavo meril Fajić, a sprožil visoko preko vrat.
59′ – Nova velika priložnost za vodstvo Maribora. Mendy se je lepo otresel svojega čuvaja, podal iz leve strani kazenskega prostora, a so gostje poizkus Cvijanovića blokirali in žoga je končala v kotu.
60′ – Tokrat je Dolenjce rešil okvir vrat. Tavares je žogo v kazenskem prostoru dolgo držal v svoji posesti, sprožil iz 12 metrov, a je vodstvo preprečila leva vratnica novomeških vrat, v nadaljevanju so gostujoči branilci razčistili in odbili v kot.
69′ – Tavares danes ni najbolje razpoložen, v prvem polčasu je zapravil enajstmetrovko, tudi tokrat pa se ni izkazal. Po globinski podaji sta se z Mendyjem znašla sama pred vratarjem Obradovićem, kapetan je slednjega že preigral, a mu je žoga nekoliko ušla, nakar je sprožil iz leve strani kazenskega prostora, a je bil Obradović dovolj hiter, da je zaustavil poizkus Brazilca.
76′ – Glavni sodnik tekme je posegel po prvem opozorilu, rumeni karton je po neprevidnem startu pokazal Cvijanoviću, ki je na sredini igrišča podrl Kastrevca.
77′ – Igro zapušča prav Cvijanović, Šimundža pa je v igro poslal že zadnjega aduta Vršiča.
80′ – Vijoličasti lovijo drugi zadetek, ki bi verjetno pomenil zagotovilo za tri točke, a se Obradović ne predaja, saj je znova zaustavil poizkus Tavaresa.
81′ – GOOOL! Tokrat je bil gostujoči čuvaj mreže brez moči, Stojanović, ki se je vmes preselil na levo stran igrišča, je poslal natančen predložek pred vrata gostov, kjer je bil najvišji Mendy, ki je z glavo žogo le spravil za hrbet odličnega Obradovića.
85′ – Vršič je na desni strani kazenskega prostora z dolgo podajo zaposlil Fajića, ki je takoj močno sprožil iz voleja, a je žoga zletela mimo desne vratnice Krkinih vrat.
86′ – Rumeni karton tudi za gostujoče moštvo, po prekršku nad Tavaresem ga je prejel Zeljković.
88′ – Znova je do zaključnega poizkusa prišel Fajić, ki je po prodoru in predložku Milca meril z glavo, a streljal preko vrat. Po dveh menjavah pa je posegel tudi strateg gostov Zildžović, ki je namesto Žuglja v igro poslal napadalca Obeleja, Mojstrović pa je zamenjal mladega Kramarića.
92′ – GOOOL! Tavares se je ob koncu srečanja le odkupil za vse zgrešene priložnosti in z imenitnim strelom iz roba kazenskega prostora zapečatil usodo Novomeščanov. To pa je bilo tudi zadnje dejanje na današnji tekmi.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kanarčki po minimalni zmagi ponovno grozijo Celjanom

Edini večerni dvoboj sobotnega sporeda 29. kroga se je odvijal v Kopru, kjer so se ob konc…