Večni derbi je še drugič v letošnji sezoni pripadel Mariborčanom. Slednji so silovito krenili v obračun in preko Boharja povedli že v osmi minuti, po prekinitvi, ki so jo zakuhali domači navijači, pa so gostje preko Bajrića in po nespretnosti domače obrambe prišli v 24. minuti. Drugi polčas vse do 75. minuti ni ponudil pravega nogometa, nato pa je sledil dinamičen zaključek. Vijolice je z drugim zadetkom na tekmi v vodstvo popeljal Bohar, začeto delo je tri minute zatem nadaljeval Vršič, v 88. minuti pa ga je dokončal Rajčević.


Mariborčani so v srečanje krenili z izredno ofenzivno postavitvijo, saj je domači strateg Šimundža v postavo uvrstil zgolj enega defenzivnega vezista in tri napadalce. To se je obrestovalo že v osmi minuti, ko je po desni strani igrišča krenil Tavares, na bližnji vratnici zaposlil Volaša, a je njegov poizkus Brljak odbil, vendar zgolj do Boharja, ki je ob desni vratnici pozorno spremljal akcijo svoje ekipe in žogo pospravil v gostujočo mrežo. Šest minut kasneje se je v priložnosti znašel tudi Zahović, ko je po predložku Volaša atraktivno poskusil s peto, ampak tokrat meril mimo gola. Sledila je triminutna prekinitev, saj je domača navijaška skupina nekaj bakel odvrgla tudi na igrišče. Po prekinitvi je sledilo nekaj minut brez priložnosti, Olimpija pa je odgovorila v 24. minuti. Matić je izvedel prosti strel z leve strani, mariborska obramba žoge ni uspela izbiti, v nadaljevanju akcije pa je po Hentyjevi podaji v kazenski prostor pred Šporarjem slabo odbil Šuler, zaspanost mariborske obrambe pa je izkoristil Bajrić in izid poravnal na 1:1. Domači so zapretili v 26. minuti, ko pa Volaš ni izkoristil predložek Tavaresa, saj je z glavo meril v naročje Brljaka. Štiri minute zatem so imeli gostje, potem ko so izigrali domačo obrambo, priložnost, da povedejo, saj se je Vukčević znašel za mariborskimi branilci, a je prisebni Šuler še pravočasno posredoval in Črnogorcu preprečil zaključek. V 42. minuti so gostje po lepi akciji najprej blokirali strel Boharja, kmalu zatem pa Brljak ni imel težav po strelu Tavaresa, ki je žogo po strelu z 20 metrov slabo zadel. Sledil je še pogumen poizkus Šporarja, ki je sprožil z velike razdalje, žoga pa je končala za golom. Podobno nenatančen pa je bil v sodniškem dodatku tudi Ivančić, ki je z 20 metrov meril preko vrat.

Vijolice so v drugi polčas krenile z željo po novem vodstvu, saj je Stojanović v tretji minuti nadaljevanja silovito sprožil z desne strani kazenskega prostora, žoga pa je po strelu v bližnji kot končala za golom. Še obetavnejša je bila priložnost v 52. minuti, ko je Bajrić slabo izbil predložek Vilerja, do žoge pa se je dokopal Volaš, a se je tudi tokrat z obrambo izkazal Brljak. Sledilo je zaspano nadaljevanje, saj dobrih 20 minut priložnosti ni bilo. Dinamičen zaključek pa je v začetku 75. minute nakazal Ibraimi, ki je z desne strani sprožil v bližnji kot, Brljak pa je bil dobro postavljen. Ob koncu omenjene minute pa je moral čuvaj ljubljanske mreže še drugič po žogo v svojo mrežo. Tavares je z globinsko podajo v ogenj poslal Boharja, Zarifović si je privoščil začetniško napako in zgrešil žogo, Prekmurec pa darila ni zapravil in je Maribor z drugim zadetkom na tekmi povedel v novo vodstvo. Tri minute kasneje so bili Ljubljančani pokončani. Tavares je z novo globinsko podajo zaposlil Zahovića, ki se je v kazenskem prostoru lepo znebil Zarifovića, nato pa s povratno podajo zaposlil rezervista Vršiča, ki je s prvim dotikom podvojil prednost Štajercev. To pa še ni bilo vse, kar je ponudila druga polovica drugega polčasa, saj se je v 88. minuti med strelce vpisal še Rajčević, ki je bil po kotu Vilerja najvišji pred golom Olimpije. Pred in po zadetku je z dvema streloma poskusil še kapetan Tavares, a je ostalo pri izidu 4:1, Mariborčani pa so še drugič letos ugnali večnega tekmeca iz prestolnice.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…