Maribor in Zulte-Waregem bosta ob 19. uri pričela s tekmo četrtega kroga skupinskega dela Evropske lige. Naj spomnim, vijoličasti so na prvem obračunu, v belgijskem Bruggeu, po začetnem zaostanku in preobratu slavili zmago s 3:1. Pred dvema tednoma so v polno merili Črnic, Mertelj in Mezga, ki tudi danes začenjajo od prve minute. V primerjavi s prvo tekmo tokrat v začetni enajsterici ni kaznovanega Mileca in bolnega Mendya, namesto katerih sta priložnost v začetni enajsterici dobila Cvijanović in Fajić. Strateg vijoličastih Šimundža ravno tako ne more računati na usluge poškodovanega Mejača. Na klopi za rezervne igralce pa danes ob izkušenem Pridigarju sedijo sami mladci: Bohar, Dervišević, Trajkovski, Zahovič, Vukliševič in Moravac.


Evropska liga – 4. krog. Glavni sodnik: Libor Kovarik.
Maribor: Ljudski vrt, 8000 gledalcev.
MARIBOR 0:1 ZULTE-WAREGEM
Strelci: Hazard (29 pen)

Maribor: Handanović, Mertelj (74 Dervišević), Rajčević, Arghus, Viler, Črnic, Cvijanović (55 Bohar), Filipović, Mezga (78 Moravac), Tavares, Fajić. Trener: Ante Šimundža.
Zulte-Waregem: Bossut, de Fauw, D’Haene, Colpaert, Godeau, Kums (86 N’Diaye), Malanda, Conte, Hazard, Habibou, Caceres. Trener: Francky Dury.

Mariborčani so morali tokrat priznati premoč gostov iz Belgije, ki so do zmage in treh točk prišli z zadetkom Hazarda, ki je uspešno realiziral enajstmetrovko, do katere so gostje prišli po neprevidni igri mariborskih branilcev, saj si je Viler po podaji Rajčevića v kazenskem prostoru slabo zaustavil žogo, nato pa v nadaljevanju akcije z roko oviral Conteja, kar je sodnik Kovarik, ki se danes sicer ni najbolj izkazal, ocenil kot prekršek za strel iz bele točke. Mariborčani so sicer v prvem polčasu prikazali slabo predstavo in si z izjemo Tavaresevega poizkusa niso pripravili drugih priložnosti, v drugem polčasu, predvsem pa po vstopu Boharja, pa so zaigrali bolje. Mladi Prekmurec je imel tudi dve lepi priložnosti, a je najprej z glavo zgrešil okvir vrat, v drugo pa se je po strelu iz razdalje izkazal Bossut. Zadnjo priložnost na tekmi je imel Fajić, čigar strel pa so branilci uspeli blokirati. Gostje so se z zmago in tremi točkami vrnili v igro v napredovanje, v kateri ostajajo tudi Mariborčani, saj je Wigan izgubil na gostovanju v Kazanu.

1′ – V dokaj hladnem vremenu iz sredine začenjajo Belgijci, ki danes igrajo v beli opremi.
2′ – Prvi prekršek na srečanju, na sredini igrišča je Colpaert podrl Tavaresa.
5′ – Belgijci so prvič poizkusili, a je Hazard iz desne strani grdo zgrešil vrata.
6′ – Maribor si je pripravil prvo lepšo priložnost danes, a je bil osamljeni Fajić ob podaji Tavaresa v prepovedanem položaju.
7′ – Belgijci so krenili v nevaren protinapad, do zaključnega strela je prišel Caceres, a je Arghus uspel blokirati.
8′ – Gostje so po protinapadu ostali pred vratmi Maribora in dvakrat sprožili z glavo. Najprej je streljal Godeau, a je Handanović uspel izbiti preko prečnika, po kotu pa je sprožil še Malanda.
12′ – Prvi poizkus domačih, Tavares je prodrl po desni strani in utekel v kazenski prostor, streljal, a je eden od gostov blokiral strel. Navijači so sicer zahtevali enajstmetrovko, a sodnik Kovarik ni uslišal glasnih “prošenj” iz tribun.
16′ – Vijoličasti v prve četrt ure niso uspeli resneje ogroziti gostujočih vrat, ki jih brani Bossut. Je pa zato toliko glasneje na tribunah, kjer navijači glasno vzpodbujajo svoje ljubljence.
20′ – Mezga je na polovici gostov prestregel podajo in žogo hitro poslal do Tavaresa, ki je streljal iz roba kazenskega prostora, a meril bo levi vratnici Bossuta. Prvi resnejši poizkus Mariborčanov.
25′ – Mariborčani so izpeljali drugo nevarnejšo akcijo, Tavares je z lepo podajo zaposlil Mezgo, ki je iz leve vrnili povratno žogo do Mertlja, ki pa je slabo zadel žogo, to pa je iz kazenskega prostora izbil Colpaert.
27′ – Tavares je nanizal kar nekaj nasprotnih branilcev in na robu kazenskega prostora podal do Mezge, ki pa si je žogo malce slabše sprejel in akcija je splavala po vodi.
29′ – GOOOL! Enajstmetrovko za goste. Conte je ob Vilerju, ki je slabo sprejel žogo v kazenskem prostoru, zaplaval v prazno, Kovarik pa je na presenečenje vseh pokazal na belo točko in Vilerju pokazal rumeni karton. Enajstmetrovko je uspešno izvedel Hazard, Handanović ki je krenil v nasprotno smer, pa je bil brez moči.
35′ – Gostje so po vodilnem zadetku žogo prepustili vijoličastim, ki pa si zaenkrat še niso pripravili priložnosti.
40′ – Iz tribun Ljudskega vrta odmeva: “Ni predaje!”, igralci v vijoličastem se sicer trudijo, a so se gostje vsaj zaenkrat dobro postavili in onemogočajo konkretnejše zaključke domačih.
45+’ – Končan je prvi polčas, v katerem pa smo bolj kot ne, spremljali slab nogomet. Gostje so povedli po sumljivo dosojeni enajstmetrovki, ki jo je uspešno izvedel Hazard. Mariborčani z izjemo Tavaresevega poizkusa zaenkrat še niso uspeli resneje ogroziti gostujočih vrat. A pred nogometaši je še en polčas, tudi v Belgiji pa je Mariborčanom uspel preobrat.

46′ – Začetek drugega polčasa, Mariborčani bodo morali za preobrat izida zaigrati precej bolje in predvsem pogumneje v napadu.
54′ – Za nami je že skoraj deset minut drugega polčasa, v katerem pa še nismo videli zaključnih poizkusov.
55′ – Prvi poizkus v drugem polčasu, po podaji Tavaresa, je iz roba kazenskega prostora meril Mezga, a Bossut ni imel težav z obrambo. Obenem pa tudi prva menjava v vrstah domačih, Cvijanovića je zamenjal Bohar.
57′ – Habibou je po levi strani pobegnil Črnicu, a je v nadaljevanju akcije uspešno razčistil Rajčević.
59′ – Navijači po prostem strelu Vilerja znova zahtevajo igranje z roko v kazenskem prosotru, piščalka sodnika Kovarika je znova ostala nema.
60′ – Najlepša priložnost Mariborčanov, Mertelj je poslal visoko žogo iz dobrih 20 metrov, po desni strani pa je pred vratarja Bossuta utekel Bohar, ki je z glavo meril proti oddaljenejši vratnici, a zgrešil okvir vrat.
63′ – Mariborčani so le ogreli na delovno temperaturo, kar so začutile tudi Viole,  ki so še glasnejše. Tokrat so domači kar nekaj časa pletli mrežo okrog gostujočega kazenskega prostora, po podaji Tavaresa pa je iz roba kazenskega prostora zaključil Mertelj, Bossut pa se ni pustil premagati in je s parado odbil žogo.
65′ – Nov poizkus domačih, Bohar je hitro krenil v protinapad, v nadaljevanju akcije pa je žoga prišla do Mezge, ki pa je slabo zadel žogo in grdo zgrešil.
67′ – Prvič so v drugem polčasu resneje zapretili tudi gostje, po podaji Hazarda iz leve strani, je na drugi vratnici žoga prišla do Caceresa, ki je streljal iz voleja in  meril preko vrat Handanovića.
69′ – Rajčević je pred kazenskim prostorom izgubil žogo, do katere so hitro prišli gostje, po predložku iz leve pa je atraktivno s t.i. škarjicami poizkušal Habibou, ki pa mu namera ni najbolje uspela.
74′ – Prvi rumeni karton tudi za goste, po prekršku nad Mezgo ga je prejel Malanda. Obenem pa druga menja v vrstah domačih, namesto Mertlja je Šimundža v igro poslal Derviševića.
77′ – Znova je streljal Bohar, ki je iz 20 metrov v daljši kot, a se je Bossut znova izkazal z obrambo.
78′ – Še zadnja menjava v vrstah Maribora, mladi Moravac je vstopil namesto Mezge.
81′ – Drugi rumeni karton za Belgijce, po prekršku dobrih 25 metrov od gostujočega gola ga je prejel Godeau.
82′ – Iz razdalje je tokrat meril Viler, a meril nenatančno. Sodnik Kovarik pa je zaradi zavlačevanja pokazal rumeni karton vratarju gostov Bossutu.
85′ – Tavares je lepo preigraval v kazenskem prostoru, a ostal brez zaključnega strela, domači so sicer pričakovali kot, a ostali tudi brez tega.
86′ – Trener gostov Dury je posegel po prvi menjavi, namesto Kumsa je v igro vstopil N’Diaye.
87′ – Nevaren predložek Caceresa, ki je levi strani kazenskega prostora iskal Habibouja, a je Handanović žogo preusmeril v kot, po katerem je imel po poizkusu Godeauja znova nekaj dela, ki pa ga je opravil uspešno.
90′ – Še tri minute sodnikovega podaljška.
91′ – Moravac je z lepo podajo na vrhu kazenskega prostora zaposli Fajića, ki pa se v gneči ni najbolje znašel, gostje so skupnimi močmi zaustavili poizkus bosansko-hercegovskega napadalca. To pa je bil tudi zadnji poizkus na tekmi.

Foto: Gregor Krajnčič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…