Mariborčani so z jutranjim čarterskim poletom z mariborskega letališča pričeli misijo “Turčija 2016”. Vijolice so se v Antalyjo, natančneje v Belek, odpravile že peto leto zapored, letos bodo Štajerci na turških tleh trenirali dva tedna, v sklopu priprav pa bodo odigrali šest testnih tekem.


Na seznamu potnikov večjih presenečenj ni, morda je to zgolj mladi vratar Nino Irgolič. Sin Janka Irgoliča, ki pri Mariboru skrbi za vratarje drugega moštva, je eden izmed osemindvajseterice nogometašev na seznamu potnikov. V Beleku bodo svojo formo pilili še Jasmin Handanović, Aljaž Cotman, Matko Obradović, Aleksander Rajčević, Marko Šuler, Rodrigo Defendi, Denis Šme, Mitja Viler, Erik Janža, Matej Palčič, Adis Hodžić, Aleš Mertelj, Željko Filipović, Amir Dervišević, Marwan Kabha, Agim Ibraimi, Damjan Bohar, Sintayehu Sallalich, Dare Vršič, Amar Rahmanović, Valon Ahmedi, Gregor Bajde, Filip Janković, Dejan Vokić, Marcos Tavares, Jean-Philippe Mendy in Žan Celar, s šestnajstimi leti najmlajši član vijoličaste zasedbe. Zaradi okrevanja po poškodbi je doma ostal Welle Ndiaye.

Kot je znano, prvi turški dvoboj Mariborčane čaka že v ponedeljek, ko bo nasproti stalo Sarajevo, v Beleku pa bodo nasprotniki še slovaški Trenčin, danski Esbjerg, poletna znanka Astana ter močna ukrajinska prvoligaša – Dnipro in Zorya.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…