Mariborčani so z odliko opravili z zadnjo tekmo uvodne polovice državnega prvenstva. Koprčani se na Primorsko vračajo s porazom 4:0, razlika pa bi bila še večja, čeprav je potrebno priznati, da so imeli tudi kanarčki v uvodu drugega polčasa, ko je bil izid na semaforju že 3:0. Večji del tekme so kljub vsemu prevladovali domači, ki so si priigrali obilo priložnosti, a je nekajkrat dobro posredoval Hasić, še večkrat pa so bili v zaključku akcij premalo zbrani kar Mariborčani sami.


Srečanje sta nasprotnika odprla z dvema obetavnima napadoma, prvi je s hitrim protinapadom zapretil Bohar, a v zaključku akcije preveč okreval, strel Vršiča pa so gostje blokirali. Koprčani so odgovorili v tretji minuti, ko je streljal Lotrič, a z dobrih 10 metrov zgrešil okvir vrat. Lotrič je poizkušal tudi v osmi minuti, tokrat s precejšnje razdalje, ko je skušal presenetiti Handanovića, a je slednji z nekaj težavami žogo le ohranil v svoji posesti. Mariborčani so povedli v 11. minuti, ko gostje po kotu Vršiča žoge niso najbolje izbili, skok v osrčju kazenskega prostora je dobil Mendy in našel Tavaresa, ki je z bližine matiral neodločnega Hasića. Domači kapetan je imel v 22. minuti po natančni podaji Vilerja novo priložnost, a tokrat slabo zadel žogo in ta je zletela daleč mimo vrat. Zato pa je bil v 28. minuti natančnejši Mendy, Tavares se je tokrat znašel v vlogi podajalca, nepopustljivi Francoz pa je izkoristil neodločnost gostujoče obrambe in si s svojo močjo najprej zaustavil žogo, se nato prebil mimo treh branilcev, Gregoriča, Šmeja in Štulca, in s strelom z devetih metrov žogo poslal za hrbet koprskega čuvaja mreže. Vijoličasti so prednost povečali še pred odhodom na odmor, še tretjič po prekinitvi, ko je Vršič žogo podal s kota, koprska obramba žoge znova ni uspela odbiti, okroglo usnje se je po vmesnem odbijanju prebilo do Arghusa, ki jo je z desnico poslal v mrežo nemočnih kanarčkov.

Drugi polčas so bolje odprli Primorci, vijolicam skrili žogo in si lepo priložnost za znižanje zaostanka pripravili po kotu v 51. minuti, ko je sicer nizkorasli Pučko z glavo sprožil z 11 metrov, meril v višini prečnika, a je Handanović žogo izbil preko vrat. V 57. minuti je v razmiku nekaj sekund dvakrat nevarno poizkušal še izkušeni Štromajer. Po prostem strelu je najprej meril preko vrat, še lepšo priložnost pa imel po predložku Pučka, ko je z osmih metrov meril v spodnji levi kot domačega gola, a je bil Handanović znova na pravem mestu. V drugi polovici polčasa so se prebudili tudi domači, prebujenje je v 67. minuti nakazal Mejač, ki pa je meril točno v naročje Hasića. V 72. minuti se je v priložnosti za zadetek znašel razpoloženi Mendy, ki je izkoristil globinsko podajo Vršiča, se znašel sam pred Hasićem, ki pa je z levico žogo izbil. Francoski napadalec, ki je očitno našel pravo formo, je s poizkusom sprožil pravo ofenzivo proti golu Kopra. Minuto kasneje je z nevarnim strelom z leve strani kazenskega prostora poizkušal Mejač, a je Hasić diagonalni strel izbil v kot, nato je v okvir vrat meril še Ibraimi, a brez večje nevarnosti. V 78. minuti se je Hasić izkazal po strelu Sallalicha, nato pa so gol zgrešili Filipović, Ibraimi in Mejač. V 87. minuti si je novo priložnost kar sam pripravil še Sallalich, z nekaj potezami, s katerimi je izigral kar trojico gostov, poskrbel za globok vzdih Ljudskega vrta, a v zaključku z roba kazenskega prostora meril tik nad prečnikom. Če prvi Izraelec žoge ni uspel spraviti v mrežo Kopra, pa je to uspelo drugemu. Biton se je v 89. minuti po izvrstni podaji Ibraimija veselil prvenca v vijoličastem dresu, potem ko je izigral gostujočo ofsajd zanko in s strelom po tleh matiral nemočnega Hasića. Zadnja priložnost pa je vseeno pripadla Primorcem, v drugi minuti dodatka je z desne strani kazenskega prostora v daljši kot meril Štromajer, že premagal Handanovića, a mu je namero preprečila desna vratnica.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Celje – Bravo 1:0 (12.8.2022)

V knežjem mestu so pred približno tisoč gledalci Celjani prišli do minimalne zmage proti B…