Mariborčani so danes zaorali ledino in kot prvi med slovenskimi prvoligaši pričeli s pripravami na novo sezono. Razlog za zgodnejši začetek tiči v napredovanju v izločilne boje Evropske lige, kjer se bodo vijoličasti pomerili s špansko Sevillo.


Tekma s španskim prvoligašem je bila po koncu treninga na uvodnem druženju novinarjev ter trenerja Anteja Šimundže in kapetana Marcosa Tavaresa ena glavnih tem. Kljub temu pa je Ante Šimundža nekaj uvodnih stavkov namenil načrtu priprav za spomladanski del sezone: “Načrt priprav je bil spremenjen takoj po tekmi z Wiganom, z napredovanjem v nadaljevanje Evropske lige. Do 23. januarja bomo vadili v Mariboru, nato pa se za sedem dni odpravljamo v Moravske Toplice, kjer se bomo pripravljali na glavni del priprav v Turčiji, po vrnitvi pa nas že čaka prva preizkušnja s Sevillo.”

Šimundža, ki je decembra poskrbel za nov uspeh vijoličaste zasedbe in s tem postaja že nekakšen srečni talisman kluba, bo skušal v pripravljalnem obdobju nogometaše že za uvodne preizkušnje pripraviti na najvišji možni nivo in dobro formo zadržati čim dlje: “Za mene in vsakega posameznika v moštvu, je izredno pomembno, da je ekipa fizično dobro pripravljena. Do prve tekme s Sevillo imamo sedem tednov časa za pripravo na najvišji možni nivo, zato bomo skušali v vsakem trenutku kot ekipa in kot posamezniki iskati napredek. Prezimitev v Evropi je dokaz  dobrega dela ter nova izkušnja in situacija za celoten klub, od igralcev, trenerjev in vodstva kluba. Cilj priprav je, da smo v začetku, v prvih treh tekmah s Sevillo in Olimpijo v optimalni in dobri formi. Seveda pa bomo naredili vse, da bomo visoko formo potegnili čim dlje v spomladanski del prvenstva.”

42-letni Mariborčan je lahko na uvodnem treningu pozdravil enega novinca in sicer izkušenega branilca Marka Šulerja, v nadaljevanju pa odgovoril tudi na vprašanje o  Marko Šuler bo izredna okrepitev, v nadaljevanju pa odgovoril tudi na vprašanje, če lahko v prihodnjih dneh in tednih pričakujemo še kakšnega novinca: “Marko je nogometaš z veliko izkušnjami, igral je v tujini in na svetovnem prvenstvu. Mislim, da bo dodana vrednost, ki nam bo pomagala do uresničitve zastavljenih cilje. S športnim direktorjem delamo kot ekipa, cilje in odločitve sprejemamo skupaj, si pa želimo zdrave konkurence, vsak kvaliteten posameznik je dobrodošel, da dvigne nivo ekipe, ki je že sedaj na visoki ravni.”

Začetka priprav se je razveselil tudi vedno nasmejani kapetan. Marcos Tavares je moči za nadaljevanje nabiral tudi z obiskom Izraela, novoletne praznike pa preživel v družinskem krogu. Tavaresu bo leto 2013 zagotovo ostalo v dobrem spominu, ne le zaradi številnih zadetkov in uspehov v vijoličastem dresu, ampak tudi zaradi tega, ker je pridobil slovensko državljanstvo. Preboj v izbrano vrsto Slovenije tako tudi v letu 2014 ostaja eden od ciljev slovenskega Brazilca, 29-letni nogometaš pa že z nestrpnostjo pričakuje obračun s Sevillo: “Tekma s Sevillo je privilegij. Ekipa je prava in mislim, da bo letos še boljše kot prejšnja leta. Razmišljamo pozitivno, zato bomo naredili vse, da premagamo tudi Sevillo in naredimo nov korak v našem življenju in karieri. Brez dvoma, bo Sevilla težak nasprotnik, so odlična ekipa in velik klub, vendar tudi mi rastemo iz leta v leto, zato bomo naredili vse, da premagamo nasprotnika. Tudi v državnem prvenstvu moramo dobiti vse tekme, da si tako kot v minuli sezoni, čimprej zagotovimo naslov državnih prvakov.”

Mariborčani bodo v pripravah odigrali enajst oziroma dvanajst pripravljalnih tekem, devet tekmecev pa je že znanih. Vijoličasti se bodo do odhoda v Turčijo pomerili s Kapfenbergom (15. januar, Maria Lankowitz), Veržejem (18. januar, Cven), v Lendavi se bodo pomerili s Haladasem (21. januar) in Kaposvarjem (25. januar), ob koncu prvega dela priprav pa v Moravskih Toplicah sledi še obračun s Slaven Belupom (28. januar). V Turčiji, kjer bodo vijoličasti vadili med v prvi polovici februarja, pa se bodo Mariborčani pomerili z Vasluijem, Litexom, Partizanom in Aarhusom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Aleš Arnol o novih izzivih: “Iskreni odnosi in odlična energija nas vodijo naprej”

NK Bravo je po izjemni sezoni 2023/24, v kateri so dosegli rekordnih 50 točk in se uvrstil…