Mariborčani so opoldne krenili na pot v Moravske Toplice, kjer bodo ostali dober teden, vse do prihodnje srede. Vijoličaste na prekmurskih tleh že danes čaka prvi trening.


“Skupaj bomo preživeli sedem dni. V tem času bomo skušali poskrbeti za nadaljevanje skupnega razmišljanja, ki gre v dobro smer. Za nadgradnjo skupnih ciljev, da posameznik ves čas deluje v interesu ekipe. Tudi kondicijsko bomo začeli z delom v drugačnih oblikah in upamo, da nam bodo razmere omogočale nadaljevanje dela po programu, ki smo ga predvideli,” je za spletno stran mariborskega kluba povedal trener Ante Šimundža, ki bo pripravljenost svojih varovancev pilil tudi na treh pripravljalnih tekmah: “Naslednji nasprotniki so Beltinci, Slaven Belupo in madžarski drugoligaš Ajka. Glede na trenutni čas priprav gre za primerne preizkušnje, s tem, da se bodo pri posameznih igralcih minutaže že povečevale. Želimo narediti nov korak naprej v tehnično-taktičnem smislu in pri namenu, da smo lahko v vsaki tekmi boljši.”

Na seznamu potnikov je 28 nogometašev, namesto vratarja Dragana Topića, ki je zbolel, pa je vskočil vratar mladinske ekipe Žan Vidic. Med potniki je sicer tudi Marko Pridigra, ki pa bo zaradi poškodbe lahko opravljal le terapije. Sta se pa vajam z žogo že priključila Matic Črnic, ki je pozdravil poškodbo kolena, in Jean-Philippe Mendy, ki je obračun s Haladasem zaradi manjših težav s kolenom izpustil iz preventivnih razlogov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…