Mariborčani so v tretjem pripravljalnem obračunu prišli še do tretje zmage. Po drugoligaših Kapfenbergu in Veržeju, so na igrišču z umetno travo v Lendavi visoko, s 5:0 premagali madžarskega prvoligaša Haladasa iz Szombathelyja, ki po jesenskem delu sezone zaseda šesto mesto prvenstvene lestvice.


Strateg vijoličastih Ante Šimundža danes ni mogel računati Timoteja Dodleka, Matica Črnica, Marka Pridigarja in Jeana-Philippa Mendyja, ob številčnem kadru pa priložnosti ni dobil niti Pablo Ceppelini. Mariborčani so hitro povedli, saj je vratarja gostov Domba v 14. minuti premagal Mezga, ki je po preigravanju Stojanovića, iz roba kazenskega protora natančno meril v levi spodnji kot gostujočih vrat. Ob polčasu je Šimundža znova povsem premešal zasedbo in priložnost ponudil novi enajsterici nogometašev, ki je po nekaj zapravljenih priložnostih v 55. minuti povišala vodstvo. Potem ko je vratar gostov Gyur žogo po strelu preusmeril v vratnico in kot, je po podaji Cvijanovića z glavo zadel Arghus. Prevlada vijoličastih se je nadaljevala tudi v nadaljevanju tekme, Mariborčani pa so v roku dveh minut zadeli dvakrat, najprej je po prostem strelu Vilerja v 67. minuti z glavo zadel Zahović, ki je minuto kasneje znova sprožil, odbitek pa je prišel do Tavaresa, ki je z močnim strelom zadel za 4:0. V 75. minuti je veselje Cvijanovića preprečila vratnica, dve minuti kasneje pa je bil znova na delu dvojec Viler, v vlogi asistenta, in Zahović, ki je s prefinjenim strelom zadel drugič danes in za končnih 5:0.

MARIBOR 5:0 HALADAS
Strelci: Mezga (14), Arghus (55), Zahović (66, 77), Tavares (67)
Maribor – prvi polčas: Handanović, Milec, Vuklišević, Šuler, Trajkovski, Mezga, Mertelj, Dervišević, Stojanović, Fajić, Sirk. Drugi polčas: Cotman, Mejač,  Rajčević, Arghus, Viler, Moravac, Filipović, Cvijanović, Bohar, Tavares, Zahović. Trener: Ante Šimundža.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Remi na tekmi spodnjega dela lestvice

Danes sta se ob 17.30 uri pomerili ekipi, ki zasedata zadnji dve mesti v elitni Prvi ligi …