Reprezentančni premor se za slovenske prvoligaše počasi izteka. V mariborskem taboru so se lahko pohvalili s petimi reprezentanti, ki pa so se včeraj že pridružili vadbi pod vodstvom trenerja Anteja Šimundže, ki je lahko znova pozdravil Aljaža Cotmana, Dina Hotića, Agima Ibraimija, Petra Stojanovića in Aleša Mertlja.


Ostali so, z izjemo poškodovanih nogometašev, v minulih dneh polnili baterije in pilili formo za naporno nadaljevanje sezone, saj nekatere prvoligaše, med njimi tudi Mariborčane čaka naporen april. Vijolice bodo med 4. aprilom in 9. majem, torej v 35 dneh, odigrale kar enajst tekem, zato v mariborskem taboru v minulih dneh niso ničesar prepuščali naključju. “Čeprav so manjkali udeleženci reprezentančnih akcij, smo v prejšnjih dneh opravili, kar smo načrtovali. Ukvarjali smo se z zadevami, za katere v prihodnje ne bo časa, saj nas čaka ritem sobota-sreda v polnem pomenu besede. Od dvoboja s Krko bomo do 9. maja nanizali enajst tekem in storili bomo vse, da bi bili ob tej seriji ustrezno pripravljeni ter v želeni formi,” je za klubsko spletno stran priznal Šimundža, ki zaradi poškodbe hrbta ni mogel računati na Željka Filipovića, ki je zato ostal tudi brez reprezentančnega dokazovanja. Na treningu mlade izbrane vrste se je poškodoval Luka Zahović, a v nasprotju s prvimi napovedmi ni šlo za hujšo poškodbo, medtem ko seje Dare Vršič po poškodbi kolena vrnil na nogometne zelenice in v tekmi z Lokomotivo dobil nekaj minut za vračanje občutkov: “Dare Vršič že vadi s polno obremenitvijo in je vmes zbral nekaj tekmovalnih minut v dvoboju z Lokomotivo. Luka Zahović je odpravil težave s stopalom in se bo že pridružil vadbi ekipe. Željko Filipović napreduje pri okrevanju, vendar bo nadaljeval z delom po individualnem programu.”

Mariborčani so v sobotnem obračunu napolnili mrežo zagrebške Lokomotive, bilo je 5:1, a tudi Šimundža priznava, da bi lahko bila razlika še večja: “Imeli smo koristno preizkušnjo, v kateri so bili vsi udeleženci na primerni ravni. Veseli ustrezen pristop, s kombinatornostjo v igri bi ob petih zadetkih lahko dosegli še kakšnega. Priložnost so dobili tudi igralci, ki so v prvih spomladanskih tekmah manj igrali, veselijo pa pokazana želja, prava mera ambicioznosti in potrditev kakovosti.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…