Mariborčani so v težki tekmi na Cipru izvlekli remi in si pred povratnim srečanjem pripravili ugodno izhodišče. Po slabem prvem polčasu so varovanci Anteja Čačića v drugem delu srečanja zaigrali bolje in v 65. minuti po predložku Vilerja in zadetku Tavares prišli do izenačenja. Domači so sicer prevladovali in si priigrali več priložnosti, v 21. minuti je eno od priložnosti po napaki mariborske obrambe izkoristil Goncalves. APOEL bi sicer lahko v zaključku tekme prišel do zmage, a je rezervist Anoleftis osamljen iz bližine streljal preko vrat. Sodnik Bojko je zaradi simuliranja domačim nogometašem pokazal kar tri rumene kartone.


Liga prvakov – 1. tekma 3. kroga kvalifikacij. Sodnik: Sergej Bojko.
Nikozija: GSP, 20000 gledalcev.
APOEL 1:0 MARIBOR
Strelci: Goncalves (21); Tavares (65)

Apoel: Pardo, Mario Sergio, Da Silva (85 Benachour), Oliveira, Amorin, Morais, Gomes, Charalambides (73 Budimir), Alexandrou (73 Aloneftis), Manduca, Goncalves.  Trener: Paulo Sergio.
Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Arghus, Viler, Filipović, Bohar, Ibraimi (71 Mejač), Cvijanović, Tavares (83 Potokar), Fajić (65 Mendy). Trener: Ante Čačić.

V uvodu srečanja so žogo v svoji posesti držali domači nogometaši, ki pa si resnejših priložnosti niso pripravili. Do prvega poizkusa pa so vseeno prišli Mariborčani, Ibraimi je na levi strani preigral Sergia in poslal predložek pred gol, kjer se je za strel odločil Tavares, a iz težke pozicije meril mimo desne vratnice vratarja Parda. V 12. minuti pa prva nevarnejša akcija domačih, a se je po strelu Charalambidisa iz 20 metrov z obrambo izkazal Handanović, ki je žogo izbil v kot. Kapetan Ciprčanov je sprožil tudi po kotu, vendar meril preko vrat. Domači so le minuto kasneje izpeljali nevaren protinapad, po desni strani je pobegnil Goncalves, in podal pred gol, kjer pa je bila obramba slovenskih prvakov dovolj zbrana. V 21. minuti pa so domači prešli v vodstvo, po podaji Moraisa je do žoge v kazenskem prostoru prišel Goncalves, Rajčević je zamudil pri pokrivanju, portugalski napadalec pa je izkoristil čas in prostor ter iz 12 metrov iz obrata matiral nemočnega Handanovića. Po slabe pol ure igre je strelec uvodnega zadetka Goncalves znova nevarno prodrl, a je Arghus še pravočasno žogo izbil v kot. Po kotu pa se je z novim izbijanjem izkazal Handanović. V 40. minuti nov nevaren predložek Charalambidesa iz leve strani, žogo pa je še pravočasno izbil Arghus, po kotu je bil pred golom najvišji Oliveira, a meril mimo vrat. Mariborčani so sicer v končnici polčasa vzpostavili ravnotežje, a si z izjemo uvodnega poizkusa Tavaresa v 7. minuti, niso pripravili resnejših priložnosti.

Vijoličasti so drugi del igre začeli pogumneje in imeli žogo več v svoji posesti, prvi je tako v 50. minuti s strelom iz leve poizkušal Bohar, a je vratar Pardo brez težav ukrotil njegov poizkus. V 55. minuti je sodnik Bojko Filipoviću, ki je na sredini igrišča oviral Manduco, pokazal rumeni karton. V 64. minuti pa izenačenje. Po podaji Boharja je Viler v kazenski prostor poslal natančen predložek, Tavares pa je v padcu žogo pod telesom vratarja Parda poslal v gol. Takoj po zadetku še prva zamenjava pri Mariborčanih, stratega Čačić je Fajića zamenjal z Mendyem. Štiri minute kasneje nov poizkus, po prekršku Oliveire nad Mendyem, je sodnik branilcu domačih pokazal rumeni karton, žogo pa si je dobrih 30 metrov od gola nastavil Cvijanović, a meril preslabo. Nato iz podobne razdalje prosti strel tudi za domače, ki pa so se raje odločili za predložek, kjer je bil najvišji Manduca, ki pa je sprožil preko gola. V 73. minuti se je domači strateg Sergio odločil za dve menjavi, igro sta zapustila Charalambides in Alexandrou, priložnost pa sta dobila Budimir in Aloneftis. Dve minuti kasneje so domači prvič resneje zagrozili v drugem polčasu, po kotu je streljal Guilherme, žogo pa je z glavo blokiral Filipović. V 77. minuti je sodnik Bojko Manduci po hitrem padcu v kazenskem prostoru pokazal rumeni karton. Deset minut pred koncem rednega nova grožnja Ciprčanov, po prodoru enega od nogometašev APOEL-a je Milec na drugi vratnici pozabil na rezervista Aloneftisa, ki pa je iz bližine povsem neoviran streljal preko gola Maribora. Domačini so se le nekaj minut kasneje še drugič zatekli k simuliranju, a je ukrajinski delivec pravice Bojko še drugič spregledal namero in strelca zadetka Goncalvesa, ki je teatralno padel na robu kazenskega prostora, kaznoval z rumenim kartonom. V 83. minuti je Čačić iz igre potegnil Tavaresa in ga zamenjal z branilcem Potokarjem. Pet minut kasneje so domači po kotu Cvijanovića žogo izbili le do Boharja, ki se je odločil za strel iz razdalje, vendar meril preko ciprskih vrat. V zadnji minuti rednega igre so domači pripravili še eno lepo akcijo, a je po predložku iz leve strani Handanović uspešno posredoval in žogo ujel. V 93. minuti nov hiter padec domačih, po stiku s Potokarjem je Budimir v kazenskem prostoru padel prehitro, Bojko pa je hrvaškemu napadalcu pokazal rumeni karton. Zadnjo priložnost je v zadnji sekundi srečanja zapravil Manduca, ki je streljal mimo mariborskega gola.

Vijoličasti podobno kot na prvi tekmi na Malti, tudi tokrat niso prikazali blesteče predstave, predvsem prvi polčas je bil zelo slab in z mnogo napakami, medtem, ko so v drugem polčasu zaigrali pogumneje in večkrat krenili proti vratom domačih. Eno od redkih priložnosti je v 65. minuti v zadetek pretvoril Tavares, domači pa do zadnjega sodnikovega žvižga niso uspeli še drugič zatresti mreže. Remi je pred povratnim obračunom pred polnim Ljudskim vrtom obetaven rezultat, ki daje možnosti za napredovanje v playoff kvalifikacij.

[videos ]http://www.youtube.com/watch?v=dr-7Aw5mKkg#at=49[/videos]

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Dvoboj Olimpije in Maribora šele aprila

Znan je nadomestni termin derbija 26. kroga državnega prvenstva med Olimpijo in Mariborom.…