Glas o uspehih vijoličastih prodira tudi v nekdanje države Jugoslavije, kjer postajajo vijoličasti čedalje bolj spoštovan klub, ki razdira “zakone” o veliki četverici.


Vse več klubov iz področja nekdanje skupne države si mariborski model delovanja postavlja za vzgled, med njih lahko štejemo tudi Slobodo iz Tuzle. Predsednik kluba Azmir Husić in član uprave Vedran Lakić sta bila v preteklih dneh gosta mariborskega kluba ter se tako pobližje spoznala z načinom dela in celotno organiziranostjo v zelo uspešnem slovenskem klubu, kot so zapisali na spletni strani kluba iz Tuzle, ki je med najboljšimi bosansko-hercegovskimi klubi nazadnje nastopal v sezoni 2011/12. Vodstvo tuzlanskega kluba je obenem izrazilo tudi željo, da bi oba kluba v prihodnosti vzpostavila tudi sodelovanje.

Klub, ki je leta 1971 v finalu jugoslovanskega kluba izgubil s Crveno zvezdo, bo spomladi vodil legendarni Miroslav Blažević, na nadaljevanje prvenstva pa se bodo rdeče-črni pripravljali tudi v Kopru. V Sloveniji se bodo 9. februarja udarili s kranjskim Triglavom, tri dni kasneje pa še s Koprom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani v soboto računajo na podporo s tribun

Nogometaši Maribora bodo v soboto v Ljudskem vrtu, kot kaže, Domžale gostili pred lepo zas…