Mariborčani so dobili prvo pripravljalno srečanje v zimskem pripravljalnem obdobju, v avstrijskem Maria Lankowitzu so bili s 4:3 boljši od drugoligaša Kapfenberga, ki je sicer v prvem polčasu vodil že z 2:0 in 3:1. Mariborčani so v drugem polčasu stvari postavili na svoje mesto in povsem onemogočili moštvo Kapfenberga, ki si v drugem polčasu ni pripravilo resnejših priložnosti.


Lahkomiselnost mariborskih nogometašev so nogometaši Kapfenberga izkoristili že v 6. minuti, ko je neovirani Felfernig iz dobrih 13 metrov z neugodnim strelom premagal vkopanega Handanovića. V 28. minuti so Mariborčani zaostajali že za dva zadetka, Handanović se je poigraval v kazenskem prostoru in skušal preigrati Hirschoferja, ki pa je prebral njegovo namero in podstavil nogo, žoga pa je končala v mreži. V 34. minuti so si napako privoščili tudi Avstrijci, podajo vratarja Nichta je prestregel Filipović, na hitro odigral dvojno podajo z Mendyjem in iz roba kazenskega prostora uspešno zaključil v levi spodnji kot avstrijskih vrat. V 39. minuti je dolgo podajo izkoristil Ali Osman, ki je bil hitrejši od mladega Živka in z drugim zadetkom na današnji tekmi matiral nemočnega Pridigarja, ki je nekaj minut pred tem v golu zamenjal Handanovića. Tik pred odhodom na odmor so Mariborčani znova znižali zaostanek, podajo Vilerja iz prostega strela je izkoristil Mendy, na katerega so domači branilci pozabili, visokorasli Francoz pa je žogo le preusmeril v gol Kapfenberga. V drugem polčasu sta oba trenerja premešala zasedbi na igrišču, Mariborčani pa so hitro izenačili. V 53. minuti je lep predložek Milca izkoristil Tavares in na drugi vratnici z glavo izenačil na 3:3, zmago pa je v 75. minuti tekme zagotovil mladi Sirk, ki je zadel po podaji iz kota.

Trener Šimundža je današnjem srečanju pogrešal poškodovana Črnica in Dodleka ter Arghusa in Fajića, ki sta zbolela. Vijoličaste naslednja preizkušnja čaka v soboto, ko se bodo na Cvenu pomerili z drugoligaškim Veržejem.

KAPFENBERG 3:4 MARIBOR
Strelci: Felfernig (6), Ali Osman (28, 39); Filipović (34), Mendy (45+1), Tavares (53), Sirk (75)
Maribor – prvi polčas:
 Handanović (31 Pridigar), Mejač, Rajčević, Živko, Viler, Mezga, Filipović, Cvijanović, Ceppelini, Zahovič, Mendy. Drugi polčas: Pridigar (61 Cotman), Milec, Vuklišević, Šuler, Trajkovski, Stojanović, Dervišević, Mertelj, Bohar, Sirk, Tavares. Trener: Ante Šimundža.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znan je začetek nove sezone

Znan je potek ter urnik za novo sezono klubskega nogometnega tekmovanja v Sloveniji. Prvi …