Sredino popoldne so za prvo pripravljalno preizkušnjo izkoristili v taboru Maribora. Varovanci trenerja Krunoslava Jurčića, ki je pogrešal Aleksandra Rajčevića, Welleja Ndiayeja, Mateja Palčiča in tudi Žana Celarja, so se v Moravskih Toplicah pomerili z madžarskim ZTE-jem in po vodstvu 2:0 na koncu iztržili zgolj remi.


Mariborčani, pri katerih sta se v začetni enajsterici predstavila Denis Šme in Amar Rahmanović, zaigral pa je tudi mladi Anel Hodžić, so povedli že v drugi minuti. Bohar je naprej zatresel vratnico, strel Tavaresa je odbil vratar Szappanos, žogo pa je v mrežo potisnil že omenjeni Rahmanović ter razveselil približno trideset privržencev vijoličastih. V 18. minuti je Tavares z natančnim strelom podvojil prednost, a so se Madžari vrnili tik pred koncem polčasa, ko je žogo izbijal Šme, a se je okroglo usnje od Daruja odbila za hrbet vratarja Handanovića. Po kombinatornem prvem polčasu, v katerem so vijoličasti kontrolirali potek dogodkov, je bila igra v nadaljevanju, ko je priložnost dobila nova enajsterica – tudi Valon Ahmedi, precej slabša. Najlepšo priložnost za povišanje je imel Gregor Bajde, ki je že izigral madžarskega vratarja, a nato z leve stran kazenskega prostora zatresel zgolj zunanji del mreže. Sledila je kazen, gostje so v 78. minuti prišli do izenačujočega zadetka.

MARIBOR 2:2 ZTE
Rahmanović (2′), Tavares (18′); Daru (36′, 79′)
Maribor – prvi polčas: Handanović, Hodžić, Šme, Šuler, Janža, Kabha, Vršič, Rahmanović, Janković, Tavares, Bohar. Drugi polčas: Obradović, Vokić, Mertelj, Dervišević, Viler, Filipović, Sallalich, Ahmedi, Ibraimi, Bajde, Mendy. Trener: Krunoslav Jurčić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Olimpija pripeljala Nigerijca?

    Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…
  • Celjani še naprej neporaženi

    Nogometaši Celja so tudi na peti tekmi poletnega pripravljalnega obdobja ostali neporaženi…
  • Vombergar znova…?

    Kot vse kaže, je Andres Vombergar zaključil z nastopi v Mehiki, v dresu Atlasa San Luis. V…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija pripeljala Nigerijca?

Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…