Mariborčani so z visoko zmago nad Celjani storili ogromen korak proti novemu naslovu državnih prvakov, trinajstemu v zgodovini kluba. Grofje so bili danes brez pravih možnosti, saj zmaga domačih praktično v nobenem trenutku tekme ni bila vprašljiva. Na roko vijoličastih je šel tudi poraz Domžal v Novem mestu, kjer so varovanci trenerja Elsnerja vodili že z 0:2, a nato izgubili s 3:2. Prednost pred zadnjimi štirimi krogi sedaj znaša osem točk.


Mariborčani so v tekmo krenili odločno in si prvo priložnost pripravili v četrti minuti, ko je Ibraimi na robu kazenskega prostora zaposlil Derviševića, ki je s 13 metrov meril mimo leve vratnice celjskega gola. Kljub vsemu gledalci niso dolgo čakali na uvodni zadetek, saj so vijoličasti hitro kronali začetno premoč. V 16. minuti je kot z leve strani igrišča izvedel Janža in na drugi vratnici zaposlil Šulerja, ki je žogo z desnico preusmeril v gostujočo mrežo in poskrbel za veselje domačih gledalcev. Celjani so prvič nevarneje zapretili v 28. minuti, ko je Šuler popravljal napako soigralcev in lovil pobeglega Sunnyja, mu žogo tudi izbil, a je okroglo usnje končalo pri Verbiču, ki je s 14 metrov sprožil mimo desne vratnice. Kazen je bila ekspresna, saj so Mariborčani v 29. minuti podvojili svojo prednost. Janža najprej ni poslal najboljšega predložka z leve strani igrišča, a je Ibraimi žogo spravil do Stojanovića, ta je podal pred gol, kjer pa Kotnik, oviran tudi s strani Sorie, ni najbolje posredoval, darilo celjskega vratarja pa je izkoristil Volaš, ki je z levico žogo mimo Jakolića in Kotnika, ki sta žogo želela izbiti, poslal v celjsko mrežo. Po drugem zadetku Maribora se je srečanje močno umirilo, v 39. minuti so sicer poizkušali Celjani, a Handanović po strelu Bajdeta, ki je meril z 20 metrov, ni imel težav s krotenjem žoge. Nevarnejša je bila akcija v zadnji minuti prvega polčasa, ko je po akciji na desni strani igrišča, z bližine sprožil Sunny, ki pa je zgrešil mariborski gol.

Gostujoči strateg Rožman je med polčasom v slačilnici pustil Jeslineka, namesto katerega je na zelenico vstopil Lendrić, ki se je v izredni priložnosti znašel že v tretji minuti nadaljevanja, a se je z odlično obrambo izkazal Handanović. Domači so odgovorili v 50. minuti. Osamljeni Ibraimi je z desne strani kazenskega prostora s povratno podajo zaposlil Boharja, ki je sprožil v desni spodnji kot, a je žogo s črte izbil prisebni Klemenčič. Nato pa konec 51. minute in sporna odločitev sodnika Skomine, ki je ocenil, da je Rajčević v kazenskem prostoru igral z roko, čeprav si je žogo zaustavil s prsmi. Zanesljiv izvajalec najstrožje kazni je bil v 53. minuti Lendrić, ki je s strelom po sredini gola znižal zaostanek Celja. Mariborčani pa so si znova hitro priigrali zajetnejšo prednost. Volaš je povsem na robu kazenskega prostora, nekoliko z desne, izsilil prekršek Sorie. Žogo si je nastavil Ibraimi, jo dvignil preko živega zidu, Kotnik pa je bil po strelu v levi kot brez možnosti. Po uri igre je dvakrat zapored neposredno iz kota poizkusil Ibraimi, predvsem po prvem predložku pa tudi s pomočjo močnega vetra skorajda presenetil Kotnika. Tudi Celjani niso stali križem rok, v 62. minuti je z desne strani kazenskega prostora nevarno sprožil Bajde, vendar meril preko gola, v 70. minuti pa je po sredini meril še Verbič. A to je bil zgolj nekajminutni preblisk, saj so domači znova hitro prevzeli pobudo. Zadetek je dal Ibraimiju krila, v 72. minuti je po prostem strelu za las zgrešil mimo leve vratnice, tri minute zatem pa se je z odlično obrambo izkazal še Kotnik, saj je po prostem strelu Ibraimija z glavo nevarno sprožil Volaš. Tudi grofje se niso predali, v 78. minuti je nevarno akcijo grofov zaključil Sunny, a se je po strelu z leve strani izkazal Handanović. Po nekaj manjših priložnostih, so imeli Mariborčani v 88. minuti možnost, da v celjsko mrežo pospravijo še četrto žogo. Ibraimi je krenil proti golu, na desni strani zaposlil Volaša, ki je najprej lepo preigral Sorio, nato pa z diagonalnim udarcem stresel zgolj prečnik. Če mu ni uspelo dve minuti pred tem, pa mu je v zadnji minuti rednega dela srečanja. Nepopustljivi Hotić, ki je igrišče vstopil zgolj nekaj sekund pred tem, je osvojil žogo na desni strani igrišča, nato pa krenil proti sredini terena, podal do Volaša, ki se je boril z Jakolićem in po padcu, na tleh, žogo poslal za hrbet Kotnika, čeprav je ob tem igral tudi z roko.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…