Tako kot že nekaj minulih vikendov, bo tudi ta prinesel kar nekaj pripravljalnih obračunov. Na delu bodo tudi nogometaši petih prvoligašev, največ pozornosti pa bosta danes pritegnili vodilni moštvi prvoligaškega prvenstva.


Vijoličasti bodo v turškem Beleku odigrali tretjo tekmo osrednjega dela priprav, ob 14. uri se bodo pomerili z vodilnim moštvom bolgarskega prvenstva Litexom. Tako kot ponavadi, pa bi bo možno obračun ogledati v neposrednem spletnem prenosu na klubski spletni strani. Drugi dvoboj, ki bo morda pritegnil še malce več pozornosti pa bo odigran na koprski Bonifiki, kjer se bodo nogometaši domačega prvoligaša zoperstavili zasedbi beograjske Crvene zvezde, ki jo vodi nekdanji selektor Slovenije Slaviša Stojanović. Srečanje bo odprto za javnost, gledalci pa bodo morali za vstop na tribuno odšteti šest evrov.

Velenjčani se bodo na poti v hrvaški Medulin ustavili še v Dekanih, kjer se bodo na igrišču z umetno travnato podlago pomerili z drugoligaškim AH Mas Techom, obračun prvo in drugoligaša pa bo odigran tudi v Kidričevem, kjer se bo Aluminij pomeril s Celjem. Podobno kot Velenjčani, jutri na priprave v hrvaško Istro odhajajo tudi Novogoričani, ki bodo takoj po prihodu v Umag odigrali pripravljalno tekmo s hrvaškim tretjeligašem Grobničanom. Hrvaški tretjeligaš bo tudi nasprotnik Krškega, ki bo na domačem igrišču z umetno podlago odigralo tekmo z vodilnim moštvom 3. HNL center Bistro, ki jo vodi stari znanec krškega nogometa Iztok Kapušin. V Kranju bo pri Zarici gostoval vodilni drugoligaš iz Doba, medtem ko se bo četrtouvrščeni Veržej na umetnem igrišču v murskosoboški Fazaneriji pomeril z Beltinci.

Današnje pripravljalne tekme:
Krško – Bistra (Krško, ob 11:00)
Aluminij – Celje (Kidričevo, ob 13:00)
Maribor – Litex (Belek, ob 14:00)
AH Mas Tech – Rudar Velenje (Dekani, ob 14:00)
Farmtech Veržej – Avto Škafar Beltinci (Murska Sobota, ob 14:00)
Luka Koper – Crvena zvezda (Koper, ob 15:00)
Gorica – Grobničan (Umag, ob 16:00)
Zarica Kranj – Roltek Dob (Kranj, ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Šimundža zadovoljen s predstavo, a opozarja

Na prvi tekmi sezone je Maribor pred domačim občinstvom na stadionu Ljudski vrt pokazal sv…