Pri hrvaškem časniku Index so tudi letos pripravili pregled športnih uspehov v državah bivše Jugoslavije (z izjemo Hrvaške), med šest največjih uspehov pa sta bila uvrščena tudi dva slovenska podviga.


Ob dominaciji srbskih vaterpolistov, debija Bosne in Hercegovine na Svetovnem nogometnem prvenstvu, srebru košarkarske reprezentace Srbije na Svetovnem prvenstvu ter Đokovićevega slavja na Wimbeldonu, zaključnem Masters turnirju in številki ena na ATP lestvici, sta se v izbor šestih najboljših uspehov uvrstila še Tina Maze z dvema olimpijskima medaljama in Maribor z igranjem v nogometni Ligi prvakov. Naj spomnimo, vijoličasti so se po petnajstih letih še drugič v zgodovini slovenskega nogometa priigrali nastop v skupinskem delu najelitnejšega nogometnega tekmovanja in kot edini klub s področja bivše države dobro zastopali Slovenijo. Varovanci trenerja Anteja Šimundže so v skupini s Chelseajem, Schalkejem in Sportingom iztržili tri točke, vsakemu od nasprotnikov so ukradli po eno.

V anketi lahko glas za vsakega od šestih uspehov oddate na tej povezavi, Mariborčani pa trenutno z dobrimi desetimi odstotki glasov držijo četrto mesto, Tina Maze je z dobro četrtino glasov na drugem mestu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…