Mariborčani so po tednu priprav domači Ljudski vrt zamenjali za Prekmurje. Vijolice so se preselile v zdaj že tradicionalno bazo, v Moravske Toplice, kjer bodo ostale vse do 29. februarja. Mariborski strateg Krunoslav Jurčić je na avtobus posadil osemindvajseterico nogometašev.


Handanović, Cotman, Obradović, Rajčević, Šuler, Šme, Viler, Janža, Palčič, Mertelj, Kabha, Filipović, Ibraimi, Bohar, Dervišević, Ndiaye, Sallalich, Vršič, Rahmanović, Janković, Vokić, Ahmedi, Tavares, Mendy in Bajde so med sabo pozdravili tudi trojico upov nogometne šole. Žanu Celarja, o katerem smo v minulih dneh že poročali, sta se pri članski ekipi pridružila še bočni branilec Adis Hodžić in vratar Nino Irgolič, sicer sin Janka Irgoliča, v preteklosti tudi reprezentančnega trenerja vratarjev v prvi epizodi selektorja Srečka Katanca, trenutno pa trenerja vratarjev v drugi ekipi Maribora.

V domačem okolju bodo z drugim moštvom trenirali Aleš Mejač, Ranko Moravac in tudi Žiga Živko. Slednji se po naših informacijah ni odločil za status posojenega nogometaša in nabiranje izkušenj v enem od klubov, ki sodelujejo z Mariborom. Zato pa se v Kranj odpravlja Daniel Vujčić. Dvajsetletni Ljubljančan je v dresu članske ekipe debitiral ob koncu minule sezone, ko je odigral dve tekmi, jeseni pa je zbral pet nastopov. Zdaj se bo v družbi Anela Hajrića in Luke Uskokovića dokazoval v dresu drugoligaške Zarice.

Krunoslav Jurčić bo s svojimi varovanci v Moravskih Toplicah prvič treniral že danes popoldne, v sredo pa bodo vijolice odigrale prvo pripravljalno preizkušnjo. Prizorišče za zdaj še ni znano, nasprotnik pa bo madžarski drugoligaš ZTE.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

2. SNL: Zver, Martinčič ali Kregar? Glasuj za Zvezdo kroga!

Zaključil se je 10. krog druge slovenske nogometne lige, zato smo izbrali 3 igralce, ki so…