Po dolgem zimskem premoru bo uvod spomladanskega dela sezone za slovenske prvoligaše precej naporen. Po uvodnem spomladanskem krogu nove tekme sledijo že v sredo, ko bo odigran tudi drugi večni derbi v letošnji sezoni.


Medtem ko ljubljanski strateg Darko Karapetrović zaradi prepovedi igranja ne bo imel težav s sestavo enajsterice, bo moral Ante Šimundža ekipo sestaviti brez Aleša Mertlja, ki je v tekmi z Gorico prejel četrti rumeni karton v aktualni sezoni. Čeprav je izkušeni Gorenjec v obračunih z Ljubljančani vselej kazal dobre predstave, pa se njegova odsotnost ne bi smela preveč poznati, saj sta Welle Ndiaye in Amir Dervišević v soboto prikazala odlično partijo, v kader pa se po odsluženi kazni vrača tudi Željko Filipović.

Precej preglavic bo imel pri sestavi obrambe domžalski trener Luka Elsner, saj bo v Zavrču, kjer bodo odprli novozgrajeno tribuno, pogrešal Kenan Horića in Darka Zeca. Prvi je v Velenju porumenel že sedmič, drugi pa četrtič. Dva člana začetne enajsterice bo pogrešal tudi Jernej Javornik, ki na gostovanju pri Radomljanih, ti bodo zaigrali brez Jureta Balkovca, ne bo smel računati na Nemanjo Stjepanovića in Ivana Knezovića, ravno tako pomembna defenzivna aduta.

Novomeščani bodo na Areni Petrol zaigrali brez Nikole Žižića, medtem ko bodo domači, ki v nedeljo zaradi epidemije gripe niso gostovali v Kopru, pogrešali Benjamina Verbiča in Blaža Vrhovca. Koprčani se bodo v primorski derbi z Gorico podali brez prvega napadalca Jake Štromajerja.

seznam

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…