Maribor proti Urartuju iz Armenije ob “polčasu” obračuna prvega kroga Evropske konferenčne lige vodi z 1-0, domačo tekmo pred tednom dni je odločil mladi Nino Žugelj. Danes, ob 18. uri po našem času, se bo odvijalo drugih 90 minut resnice, v katerih se petnajstkratni državni prvaki nadejajo napredovanja v naslednji krog.


Simon Rožman in njegovi varovanci se v drugo tekmo podajajo s podobnimi pričakovanji kot pred prvo in nič ne želijo prepustiti naključju. “Zmaga na prvi tekmi za nas ne spreminja ničesar, vemo, na kakšen način želimo delovati. Čaka nas težko gostovanje in boj s tekmecem, ki goji discipliniran, strnjen nogomet brez kakršnegakoli tveganja. Preprosto čakajo na tekmečevo napako.”, je v pričakovanju povratnega obračuna dodal 38-letni strateg Maribora. Štajerce na obračunu sicer čakajo malce hladnejše razmere, kot so jih sprva pričakovali, v Armeniji bo namreč termometer nameril do 26 stopinj Celzija.

V kadru vijoličastih sicer ne bo kapetana Marcosa Tavaresa, ki je ostal v Mariboru. 36-letni veteran v klubu, kot vse kaže, deluje bolj kot Rožmanova podaljšana roka v slačilnici, ni pa resen kandidat za igranje. Resen kandidat za igro od začetka je sicer rekonvalescent po poškodbi Nemanja Mitrović, prvič pa se bo v vijoličastem dresu predstavil novopečena okrepitev Marko Alvir. Če Mariboru uspe napredovati v naslednji krog, jih tam čaka švedski Hammarby.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor do remija proti Tuzli

Maribor je v Gornji Radgoni odigral še četrto pripravljalno tekmo in še na tretji zaporedn…