Bodo Mariborčani izkoristili nedeljsko blamažo Olimpije, ki si je pred svojimi navijači v obračunu z Rudarjem privoščila nov poraz? Štajerci so se po sobotni odpovedi razmočenega dvoboja z Gorico včeraj znova odpravili na sever Primorske, kjer bodo danes popoldne lovili novo zmago in z njo tudi šest točk naskoka pred rivalom.


Če je bilo pred večnim derbijem večkrat rečeno, da spopad v Ljudskem vrtu še ne bo odločil dvoboja za naslov državnega prvaka, bi lahko srečanje v novogoriškem Športnem parku že močno vplivala na razplet prvenstva. Z zmago in šestimi točkami naskoka pred Ljubljančani bi si v taboru vijoličastih priigrali še nekaj samozavesti in tudi manevrskega prostora, ki bi pred zadnjimi trinajstimi krogi prišel še kako prav, tudi v primeru kakšnega manj prijetnega presenečenja v zadnji tretjini prvenstva.

Po sobotni odpovedi tekme, potem ko razmočeno igrišče ni nudilo pogojev za varno nogometno igro, se je četa trenerja Darka Milaniča vrnila v Ljudski vrt, dva dni kasneje pa so se Štajerci še drugič odpravili na drugo najdaljše gostovanje. “Res je nenavadno, da moramo dvakrat zapored v Novo Gorico, a na to nimamo vpliva. Nesmiselno bi bilo izgubljati energijo na zadeve, ki jih ne gre spremeniti. Morali smo se sprijazniti z razpletom, vrniti domov in se pripraviti na novo tekmo,” poudarja Milanič.

S odpovedjo in prestavitvijo obračuna se je strinjal tudi Aleks Pihler, ki dodaja, da bodo cilji nespremenjeni tudi danes, kljub drugačnemu terminu: “Termin je popolnoma drugačen, naši cilji pa ostajajo nespremenjeni. Izkoristili bomo dan, dva več za pripravo. Nekaj več bo tudi svežine in verjamem, da bomo na igrišču takšni, kot smo si želeli biti tudi v soboto. Načrt je enak glede naše želene izvedbe, dinamika igre pa bo odvisna od tega, v kakšnem stanju bo igrišče.”

Ob tem velja zapisati, da v soboto kupljene vstopnice veljajo tudi danes popoldne, vsi tisti, ki si srečanje ne boste mogli ogledati, a ste v soboto že kupili vstopnico, pa se lahko danes dopoldne oglasite v prostorih ND Gorica, ki ponuja dve izbiri: “Ali prinesejo kupljeno vstopnico, pustijo svoje podatke ter številko transakcijskega računa, kamor bo lahko klub vrnil kupnino za vstopnico ali pa lahko že kupljeno vstopnico za dvoboj z Mariborom zamenjajo za vstopnico za naslednjo domačo tekmo z Domžalami, ki bo 18. marca ob 16. uri.”

Za konec pa še najpomembnejše vprašanje. Bo Maribor prednost pred Olimpijo povečal na šest točk? “Ne glede na razplet tekme v Ljubljani ni razmišljanje nič drugačno. V naših mislih mora biti samo NK Maribor in preračunljivosti ni dovoljena. Vemo, kaj hočemo in kako priti do želenega rezultata,” zaključuje Pihler.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…