Sobotno popoldne so za zadnjo pripravljalno preizkušnjo pred začetkom spomladanskega dela sezone izkoristili tudi nogometaši Maribora in velenjskega Rudarja. Za zaprtimi vrati Ljudskega vrta se je obračun končal z zmago vijoličastih.


Potem ko se je prvi polčas, kljub številnim priložnostim, Bohar je med drugim zatresel tudi okvir vrat, končal z začetnim izidom, so v nadaljevanju Mariborčani le strli velenjsko obrambo in v mrežo vratarja Rozmana pospravili tri žoge. Vijoličasti so povedli v 57. minuti, ko je velenjsko mrežo z lepim udarcem z 20 metrov načel Ibraimi. Ibraimi je sodeloval tudi v akciji za povišanje vodstva, s podajo z desne strani igrišča je zaposlil Zahovića, ta je na levi strani kazenskega prostora opazil Volaša, ki je žogo s strelom po tleh poslal v bližnji kot in se veselil že sedmega zadetka v zimskih pripravah. Tretji zadetek je padel v 88. minuti, ko je po kotu Hotića do žoge prišel Zahović, ki je želel na drugi vratnici zaposliti Volaša, a je lastno mrežo zatresel Džinić, sicer nekdanji branilec Maribora.

MARIBOR 3:0 RUDAR VELENJE
Ibraimi (57′), Volaš (71′), Džinić (88′)

Maribor: Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler, Bohar, Filipović, Ndiaye, Ibraimi, Tavares, Volaš. Igrali so še: Janža, Sallalich, Mertelj, Hotić, Zahović. Trener: Ante Šimundža.
Rudar Velenje: Rozman, Krefl, Džinić, Kašnik, Klinar, Stjepanović, Tolimir, Radujko, Bolha, Kocić, Babić. Igrali so še: Plesec, Jahić, Omerović. Trener: Jernej Javornik.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

PCT pogoj “odgnal” celjske navijače

Celjski grofje, navijaška skupina NK Celje je preko svoje FB strani sporočila, da ne bo pr…