Mariborčani so s tekmo z madžarskim drugoligašem Ajko na igrišču z umetno travo v Lendavi zaključili s pripravami v Prekmurju. Vijoličasti so pričakovano prevladovali skozi celoten potek srečanja, a so mrežo madžarskega moštva načeli šele v 43. minuti, ko je zadel Mendy. V drugem polčasu so Mariborčani pritisnili še močneje in zabili še pet zadetkov, med strelce so se vpisali Viler ter Tavares in Fajić, ki sta zadela dvakrat.


Mariborčani so do vodstva prišli v 43. minuti, ko je Mendy na vrhu kazenskega prostora zaposlil Mezgo, ta pa je iz leve strani kazenskega prostora žogo vrnil do Francoza, ki je neoviran iz bližine zadel za vodstvo vijoličastih. Slednji je v drugem polčasu izsilil prekršek dobrih 23 metrov od gola Madžarov, prosti strel pa je mojstrsko izvedel Viler in v 63. minuti povišal na 2:0. V 67. minuti je Šimundža na igrišče poslal svežo postavo, ki je dve minuti kasneje povišala vodstvo. Madžari so izgubili žogo na sredini igrišča, v nadaljevanju akcije pa je Tavares izkoristil lepo podajo, bil spretnejši od svojega čuvaja in žogo iz šestih metrov spravil za hrbet vratarja Janosa. Mreža znova ni mirovala za dolgo, Tavares je po dvojni podaji s Fajićem potegnil v kazenski prostor, do strela je prišel Moravac, a je gostujoči čuvaj mreže strel odbil, a le do Tavaresa, ki je v razmaku nekaj minut iz bližine zadel še drugič. Mariborčani se kljub visokemu vodstvu niso zaustavljali in v 80. minuti zadeli še petič. Cvijanović in Bohar sta v dveh potezah izigrala obrambo madžarskega drugoligaša, Bohar pa je pred golom našel Fajića, ki je izkoristil lepo podajo Prekmurca in zadel za 5:0. Bosansko-hercegovski napadalec je v 87. minuti prišel še do drugega zadetka, po podaji Cvijanovića se je lepo otresel svojih čuvajev in s strelom v desni spodnji kot postavil končni izid srečanja.

Trener Šimundža bo svojim varovancem namenil dva prosta dneva, nato pa vijoličasta odprava odpotuje na osrednji del priprav, ki bo tudi letos v Turčiji.

MARIBOR 6:0 AJKA
Mendy (43), Viler (63), Tavares (69, 73), Fajić (80, 87)
Maribor – prvi polčas:
Cotman, Mejač, Vuklišević, Arghus, Viler, Mezga, Mertelj, Dervišević, Črnic, Mendy, Zahovič. Od 66. minute: Handanović, Milec, Rajčević, Šuler, Trajkovski, Bohar, Filipović, Cvijanović, Moravac (od 46. minute), Tavares, Fajić. Trener: Ante Šimundža.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…