Mariborčani so se na igrišču v Rogozi, kjer sicer tudi trenirajo, pomerili s podprvakom Bosne in Hercegovine Sarajevom. Dvoboj, ki se je pričel ob 18. uri je minil predvsem v znamenju hude vročine, v prvem polčasu je bilo priložnosti dokaj malo, v drugem pa sta ekipi z novima postavama zaigrali precej bolje, si pripravili kar nekaj priložnosti ter štirikrat tudi zatresli mrežo. Mariborčani so tudi tokrat zaigrali brez treh reprezentantov, Handanović je stal med vratnicama v prvem polčasu, medtem, ko Cvijanović, Ibraimi in Mertelj potem, ko so s treningi začeli šele v ponedeljek, tokrat niso zaigrali.


Mariborčani so si prvo priložnost pripravili v 10. minuti, ko je Mezga poizkušal iz prostega strela kakšnih 23 metrov od gola, vendar streljal preveč po sredini, da bi premagal vratarja Sarajeva, ki je žogo odbil v kot. Sarajevčani so prvič zapretili šele po pol ure igre, ko je Mejač na strani gostov izgubil žogo, ti pa so krenili v polprotinapad, Mevlja pa je žogo po prodoru enega izmed nogometašev Sarajeva še pravočasno uspel izbiti v kot. V 32. minuti so Sarajevčani poizkusili še z glavo, a je Handanović brez težav ukrotil žogo. Mariborčani so do lepe priložnosti prišli v 40. minuti, ko je po predložku iz leve strani z glavo poizkusil Mevlja, a je bil vratar Sarajeva na mestu.

Trenerja obeh ekip sta ob polčasu precej premešala postavi, zato je bil predvsem prvi del drugega polčasa zelo dinamičen. Mariborčani bi lahko že po nekaj sekundah drugega polčasa prišli do vodstva, a je žoga za las zgrešila bosanska vrata. V 54. minuti pa so vijoličasti povedli, gostje so po kotu pozabili na visokega Derviševića, ki je imel kar nekaj časa za strel, s katerim je premagal gostujočega vratarja. Dve minuti kasneje je bilo že 2:0, po preigravanju je zadel kapetan vijoličastih Marcos Tavares, a vodstvo ni trajalo dolgo, saj so Sarajevčani preko Todorovića že v naslednjem napadu vodstvo znižali. Za povišanje vodstva je v 72. minuti, potem, ko se je žoga po strelu Tavaresa odbila od vratnice, poskrbel še Alen Ploj, slabih pet minut pa je Rajko Rep poizkusil še s strelom od daleč, vendar meril preko vrat. V 84. minuti bi gostje lahko ponovno znižali izid, a je bil eden od bosanskih napadalcev z glavo po predložku iz leve strani premalo natančen.

MARIBOR 3:1 SARAJEVO
Strelci: Dervišević (54), Tavares (56), Ploj (72); Todorović (57)
Maribor – 1. polčas: Handanović, Mejač, Potokar, Mevlja, Trajkovski, Črnic, Filipović, Dodlek, Mezga, Berić, Mendy. 2. polčas: Pridigar, Milec, Arghus, Kek, Viler, Bohar, Dervišević, Rep, Moravac, Tavares, Ploj. Trener: Ante Čačić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…